Voorstellingen
Geert van Diepen speelt "Boevenstreken"

29 oktober 15.30 uur
Theaterzaal Koningsduyn

Boef is blij. Hij is weer ontsnapt  uit de gevangenis van Agent. ‘Kom terug, Boef!’ roept Agent.  ‘Ik heb geen zin in jouw boevenstreken.’ ‘Pak me dan, Agent,’ roept Boef, ‘als je kan!’ Agent doet zijn best, maar het valt niet mee. Om Boef te vangen, heeft  Agent een slim plan nodig.

Boevenstreken  is  een vrolijk verhaal over de bijzondere band tussen een agent en een boef.  Over vastzitten en ontsnappen, over stoute boevenstreken maar vooral over samen plezier maken. Met toneel, poppenspel, muziek en liedjes  in een aantrekkelijk ‘politiekantoor met gevangenis’ decor . Boevenstreken is geïnspireerd op  de verhalen van het bekroonde prentenboek  Agent en Boef van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.  De voorstelling werd speciaal ontwikkeld i.s.m. bibliotheek Kennemerwaard  in het kader van leesstimulering.

Ik ben Boef, ik hou van boevenstreken, stoute grappen maak ik o zo graag. Ik ben Agent, ik hou van boeven pakken, stoute boeven grijp ik in hun kraag. Pak me dan, Agent, als je kan. Pak me dan, Agent, als je kan. Ik zeg stop, stoute Boef, ik  zeg stop: je spel is uit, ik sluit je op.

(liedtekst uit de voorstelling Boevenstreken)

Geert van Diepen (Castricum 1954) debuteerde in 1988 met het boek Toontje K. de superontsnapper bij uitgeverij De Fontein. Met een spannende geschiedenis over een vrijheidslievend konijn,dat er niets voor voelt vetgemest te worden. Het boek werd bekroond met de eerste prijs door de kinderjury van Noordoost- Friesland. Geert van Diepen gaf les in het basisonderwijs. Sinds 2000 is hij fulltime schrijver, muzikant en maker van kindertheater. Achter zijn huis opende hij het kleine Zoldertheater. Zijn voorstellingen zijn een mengeling van poppenspel, muziek en toneel. Over de voorstelling “Bertje Netjes” schreef men: “Voeg aan deze prikkeling der fantasie een welbespraakte poppenspeler toe die de jolige overdaad schuwt maar het fijnzinnige bemint en kinderen hebben een welbesteed uurtje, waar ze, zeker weten, onbewust iets van meepikken. Ook voor later!”

Kaarten á € 8,50


Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje).