Afke Spaargaren

Mijn naam is Afke Spaargaren, van beroep beeldend kunstenaar. Ik ben in 1959 geboren in Amsterdam en daar ben ik ook opgegroeid. Ik ben moeder geworden van twee zonen, nu 34 en 31 jaar oud en ik geef sinds 1989 teken-en schilderles, o.a. bij Kunstencentrum Velsen en het Lucasgilde in Beverwijk. Bij Toonbeeld geef ik de zaterdagochtendcursus tekenen en schilderen van 10.00 – 12.30 uur.

Daarnaast werk ik sinds 2002 bij Perspectief Castricum, een vereniging voor beeldende vorming, en ruim 7 jaar voor De ZorgSpecialist. Voor De ZorgSpecialist geef ik creatieve zingeving aan mensen met dementie.

Mijn moeder hield van tekenen; haar opa was de Friese schilder Ype Wenning. Er werd dus veel getekend thuis, ook ik vond het leuk om te doen. Ik kreeg het advies van de ‘textiele werkvormen’ docente van het Carthesius Lyceum in Amsterdam om ‘Tekenen en Textiele werkvormen’ te gaan studeren aan de VL-V. Dat heb ik twee jaar gedaan. Toen ben ik overgestapt naar de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (1980-1984) en heb ik nog een jaar Kunstgeschiedenis gestudeerd.

Ik ben actief als Beeldend kunstenaar en exposeer regelmatig bij KZOD, Kunst Zij Ons Doel, waar ik ook sinds 2004 in het bestuur zit.

Neem ook even een kijkje op de website van Afke voor foto’s van haar eigen werk.