Beeldhouwen

BEELDHOUWEN

Volwassenen

Vrijdag 13 september, 4 oktober, 8 en 29 november 2019, 10 en 31 januari, 6 en 27 maart en 8 mei 2020.
docent: Serge van Empelen      (cursusnr. 76)


Zaterdag 21 september, 12 oktober, 16 november en 7 december 2019, 18 januari, 8 februari, 14 maart, 4 april en 16 mei 2020.
docent: Serge van Empelen      ( cursusnr. 77)


Zaterdag 14 september, 5 oktober, 9 en 30 november 2019, 11 januari, 1 februari, 7 en 28 maart en 9 mei 2020.
Docent: Serge van Empelen (cursusnr. 78)

Inschrijven

10.00 - 15.30 uur (half uur lunchpauze)
9 lessen € 365,00 exclusief materiaal

Eens in de drie weken een hele dag intensief beeldhouwen. De cursus is bestemd voor het beeldhouwen in zachte en harde steensoorten. Ook hout behoord tot de mogelijkheden. De cursus is er voor iedereen. Zowel voor de beginnende als gevorderde beeldhouwer. Beginners kunnen speksteen, mergel of een zachte kalksteen bewerken met steenvijlen en raspen. Degenen met meer ervaring hakken met hamer en beitel in de diverse middelharde steensoorten als kalksteen of marmer, of in hardsteen. U begint met het maken van een ontwerp dat de handleiding wordt voor het verder uitwerken in de gekozen steen. Docent Serge van Empelen geeft persoonlijke aandacht en richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de beeldtaal van de cursist. Uiteraard wordt er aandacht gegeven aan de houding bij het hakken en welk gereedschap U hoe en wanneer moet gebruiken.

RUIMTELIJKE VORMGEVING / EXPERIMENTELE BEELDHOUWLESSEN

Alle leeftijden
Docent: Serge van Empelen     (cursusnr. 79)
Woensdag 19.30 - 22.00 uur
28 lessen € 486,00 exclusief materiaal en model
Start 11 september 2019We benaderen het beeldhouwen in deze workshop meer vanuit het concept. Een meer academische benadering. Het is aan de cursisten met welk materiaal je zou willen werken. Iets zou willen uitproberen of ontdekken om je idee vorm te kunnen gaan geven. Serge van Empelen heeft een enorm grote materiaalkennis om vele verschillende technieken uit te leggen en ermee te experimenteren. Wil je eens proberen een beeld in staal te maken en te lassen? Of misschien wil je kleien en daarvan een gipsen mal maken om het beeld weer te gieten in aluminium cement of in Epoxy. Je kan combinaties maken van verschillende materialen, het kan allemaal in deze experimentele lessen. De cursist kan met eigen ideeën komen of anders zijn er verschillende opdrachten om aan te gaan werken. Naast de technieken is Serge er altijd op gericht om de persoonlijke beeldtaal van de cursisten te ontdekken en verder te ontwikkelen in een eigen stijl.

Inschrijven

RUIMTELIJKE VORMGEVING / EXPERIMENTELE BEELDHOUWLESSEN

Alle leeftijden
Experimentele beeldhouwlessen
Docent: Serge van Empelen     cursusnr: 65
vrijdag 19.30 - 22.00 uur
8 lessen € 142,00 excl. materiaal
start: bij voldoende aanmeldingen

In deze cursus gaan we meer conceptueel aan het werk. Het is aan de cursist met welk materiaal er wordt gewerkt of welk materiaal je eens wilt uitproberen. Serge van Empelen heeft een enorm grote materiaalkennis om vele verschillende technieken uit te leggen en te proberen. We benaderen het beeld meer vanuit het concept. Wil je eens proberen een beeld in staal te maken en te lassen? Of misschien wil je kleien en daarvan een gipsen mal maken om het beeld weer te gieten in aluminium cement. Of je maakt combinaties van verschillende materialen, het kan allemaal in deze experimentele lessen. Materialen: Je neemt zelf materialen mee waarmee je wilt werken. (gips / klei / glas / cement etcetera.) .

Inschrijven