Beeldhouwen

STEENHAKKEN

Volwassenen

Vrijdag 15 september, 6 oktober, 3 en 24 november, 15 december 2017, 26 januari, 16 februari, 16 maart en 13 april 2018.
docent: Anja Vosdingh Bessem      (cursusnr. 76)


Zaterdag 9 en 30 september, 14 oktober, 18 november , 9 december 2017, 20 januari, 10 februari, 24 maart en 21 april 2018
docent: Serge van Empelen      ( cursusnr. 77)


Zaterdag 16 september, 7 oktober, 4 & 25 november, 16 december 2017, 27 januari, 17 februari, 17 maart en 14 april 2018
Docent: Anja Vosdingh Bessem (cursusnr. 78)

Inschrijven

10.00 - 15.30 uur (half uur lunchpauze)
9 lessen € 357,50 exclusief materiaal

Eén maal per maand een hele dag intensief beeldhouwen in de letterlijke betekenis van het woord:

een beeld houwen uit steen. Beginners kunnen speksteen, mergel of een zachte kalksteen bewerken met steenvijlen en raspen. Degenen met meer ervaring hakken met hamer en beitel in de diverse middelharde steensoorten als kalksteen of marmer, of in hardsteen.

U begint met het maken van een ontwerp dat de handleiding wordt voor het verder uitwerken in de gekozen steen.

Er wordt veel aandacht gegeven aan de houding bij het hakken en welk gereedschap u hoe en wanneer moet gebruiken. Het voordeel van deze éénmaal in de maand methode is dat u tussentijds thuis door kunt werken. Overigens is dit huiswerk geen verplichting om tot een bevredigend eindresultaat te komen.

BEELDHOUWEN

Alle leeftijden
Docent: Anja Vosdingh Bessem     (cursusnr. 79)
Woensdag 19.30 - 22.00 uur
28 lessen € 474,50 exclusief materiaal en model
Start 13 september 2017Beginnende cursisten komen op deze avond terecht in een groep met enthousiaste deelnemers van diverse niveaus die al langere tijd bezig zijn met allerlei vormen van ruimtelijk en plastisch werken. Daarom is deze cursus heel geschikt en inspirerend voor nieuwelingen! Regelmatig terugkerend onderdeel van de lessen zijn oefeningen naar de waarneming, korte schetsen in boetseerwas of klei naar model. Eventueel is er plaats voor het ontwerpen en uitvoeren van een eigen beeld in de tweede helft van het cursusjaar. U krijgt gelegenheid om ideeën uit te werken in verschillende technieken en formaten. Gieten in materialen als gips of aluminiumcement behoort tot de mogelijkheden evenals opbouwen in gips of piepschuim. In overleg met de cursisten wordt er ook één hele (zon-)dag naar model gewerkt.

Inschrijven

RUIMTELIJKE VORMGEVING

Alle leeftijden
Experimentele beeldhouwlessen
Docent: Serge van Empelen     cursusnr: 65
vrijdag 19.00 - 22.00 uur
6 lessen van 3 uur € 124,50 excl. materiaal
start bij voldoende deelnemers

In deze cursus gaan we meer conceptueel aan het werk. Het is aan de cursist met welk materiaal er wordt gewerkt of welk materiaal je eens wilt uitproberen. Serge van Empelen heeft een enorm grote materiaalkennis om vele verschillende technieken uit te leggen en te proberen. We benaderen het beeld meer vanuit het concept. Wil je eens proberen een beeld in staal te maken en te lassen? Of misschien wil je kleien en daarvan een gipsen mal maken om het beeld weer te gieten in aluminium cement. Of je maakt combinaties van verschillende materialen, het kan allemaal in deze experimentele lessen. Materialen: Je neemt zelf materialen mee waarmee je wilt werken. (gips / klei / glas / cement etcetera.) .

Inschrijven