Beeldhouwen

BEELDHOUWEN

Volwassenen

Vrijdag 13 september, 4 oktober, 8 en 29 november 2019, 10 en 31 januari, 6 en 27 maart en 8 mei 2020.
docent: Serge van Empelen      (cursusnr. 76)


Zaterdag 21 september, 12 oktober, 16 november en 7 december 2019, 18 januari, 8 februari, 14 maart, 4 april en 16 mei 2020.
docent: Serge van Empelen      ( cursusnr. 77)


Zaterdag 14 september, 5 oktober, 9 en 30 november 2019, 11 januari, 1 februari, 7 en 28 maart en 9 mei 2020.
Docent: Serge van Empelen (cursusnr. 78)

Inschrijven

10.00 - 15.30 uur (half uur lunchpauze)
9 lessen € 365,00 exclusief materiaal

Eens in de drie weken een hele dag intensief beeldhouwen. De cursus is bestemd voor het beeldhouwen in zachte en harde steensoorten. Ook hout behoord tot de mogelijkheden. De cursus is er voor iedereen. Zowel voor de beginnende als gevorderde beeldhouwer. Beginners kunnen speksteen, mergel of een zachte kalksteen bewerken met steenvijlen en raspen. Degenen met meer ervaring hakken met hamer en beitel in de diverse middelharde steensoorten als kalksteen of marmer, of in hardsteen. U begint met het maken van een ontwerp dat de handleiding wordt voor het verder uitwerken in de gekozen steen. Docent Serge van Empelen geeft persoonlijke aandacht en richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de beeldtaal van de cursist. Uiteraard wordt er aandacht gegeven aan de houding bij het hakken en welk gereedschap U hoe en wanneer moet gebruiken.

BEELDHOUWEN, MALLEN MAKEN

Alle leeftijden
Docent: Serge van Empelen     (cursusnr. 79)
Woensdag 19.30 - 22.00 uur
14 lessen € 243,00 exclusief materiaal en model
start: 29 januari 2020Mallen zonder dollen bij Toonbeeld Geesterhage
Serge van Empelen, docent beeldhouwen en ruimtelijk vormgeving, start op woensdag 29 januari met een cursus mallen maken van gips of epoxies (kunsthars). Hij leert de cursisten allereerst hoe ze deze het beste kunnen maken Daarna komt het gebruik van meerdelige mallen aan bod, om wassen beelden af te gieten en opnieuw te vormen. Op die manier kan men – behalve beeldjes en beelden - de meest uiteenlopende voorwerpen exact kopiëren. Daarnaast biedt Serge de deelnemers alle ruimte voor het ontwikkelen van een eigen beeldtaal in verschillende technieken met uiteenlopende materialen. Ook helpt hij de deelnemers op weg bij het realiseren van hun eigen ideeën. De cursus vindt plaats op 14 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in het ruime en goed geoutilleerde atelier van Toonbeeld. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De cursus is namelijk ook bedoeld als vervolg op de cursus beeldhouwen.

Inschrijven
Experimentele beeldhouwlessen
Docent: Serge van Empelen     cursusnr: 65
vrijdag 19.30 - 22.00 uur
8 lessen € 142,00 excl. materiaal
start: bij voldoende aanmeldingen

In deze cursus gaan we meer conceptueel aan het werk. Het is aan de cursist met welk materiaal er wordt gewerkt of welk materiaal je eens wilt uitproberen. Serge van Empelen heeft een enorm grote materiaalkennis om vele verschillende technieken uit te leggen en te proberen. We benaderen het beeld meer vanuit het concept. Wil je eens proberen een beeld in staal te maken en te lassen? Of misschien wil je kleien en daarvan een gipsen mal maken om het beeld weer te gieten in aluminium cement. Of je maakt combinaties van verschillende materialen, het kan allemaal in deze experimentele lessen. Materialen: Je neemt zelf materialen mee waarmee je wilt werken. (gips / klei / glas / cement etcetera.) .

Inschrijven