Beeldhouwen

BEELDHOUWEN

Volwassenen

Vrijdag 11 september, 9 oktober, 13 november en 4 december 2020, 8 januari, 5 februari, 12 maart, 9 april en 21 mei 2021.
docent: Serge van Empelen      (cursusnr. 76)


Zaterdag 12 september, 3 oktober, 7 en 28 november 2020, 9 januari, 6 februari, 13 maart, 10 april en 22 mei 2021
docent: Serge van Empelen      ( cursusnr. 77)


Zaterdag 19 september, 10 oktober, 14 november en 5 december 2020, 16 januari, 20 februari, 27 maart 24 april en 29 mei 2021.
Docent: Serge van Empelen (cursusnr. 78)

Inschrijven

10.00 - 15.30 uur (half uur lunchpauze)
9 lessen € 371,00 exclusief materiaal

Eens in de drie weken een hele dag intensief beeldhouwen. De cursus is bestemd voor het beeldhouwen in zachte en harde steensoorten. Ook hout behoord tot de mogelijkheden. De cursus is er voor iedereen. Zowel voor de beginnende als gevorderde beeldhouwer. Beginners kunnen speksteen, mergel of een zachte kalksteen bewerken met steenvijlen en raspen. Degenen met meer ervaring hakken met hamer en beitel in de diverse middelharde steensoorten als kalksteen of marmer, of in hardsteen. U begint met het maken van een ontwerp dat de handleiding wordt voor het verder uitwerken in de gekozen steen. Docent Serge van Empelen geeft persoonlijke aandacht en richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de beeldtaal van de cursist. Uiteraard wordt er aandacht gegeven aan de houding bij het hakken en welk gereedschap U hoe en wanneer moet gebruiken.

RUIMTELIJKE VORMGEVING, EXPERIMENTELE BEELDHOUWLESSEN

Alle leeftijden
Docent: Serge van Empelen     (cursusnr. 79)
Woensdag 19.30 - 22.00 uur
28 lessen € 495,00 exclusief materiaal en model
start: 9 september 2020We benaderen het beeldhouwen in deze workshop meer vanuit het concept. Een meer academische benadering. Het is aan de cursisten met welk materiaal je zou willen werken. Iets zou willen uitproberen of ontdekken om je idee vorm te kunnen gaan geven. Serge van Empelen heeft een enorm grote materiaalkennis om vele verschillende technieken uit te leggen en ermee te experimenteren. Wil je eens proberen een beeld in staal te maken en te lassen? Of misschien wil je kleien en daarvan een gipsen mal maken om het beeld weer te gieten in aluminium cement of in Epoxy. Je kan combinaties maken van verschillende materialen, het kan allemaal in deze experimentele lessen. De cursist kan met eigen ideeën komen of anders zijn er verschillende opdrachten om aan te gaan werken. Naast de technieken is Serge er altijd op gericht om de persoonlijke beeldtaal van de cursisten te ontdekken en verder te ontwikkelen in een eigen stijl.

Inschrijven

WORKSHOP STAALWERKPLAATS

Alle leeftijden
Perspectief en Toonbeeld Geesterhage
Docent: Serge van Empelen     (cursusnr. 87)
Vrijdag 9.30 - 12.00 uur
14 lessen € 270,00 exclusief materiaal en model
start: 15 januari 2021Een nieuwe beeldende activiteit als samenwerking tussen Perspectief en Toonbeeld Geesterhage. Op 14 vrijdagochtenden gaan we aan de gang met het leren bewerken van staal. Naast de praktische informatie over het lassen van staal, werken met een haakse slijper en het gebruiken van bijvoorbeeld een aambeeld gaan we met allerlei soorten staal uiteindelijk een beeld maken. Een ieder is vrij om een beeld in zijn vorm of wens te maken. Wel doorlopen we samen het artistieke proces. Allereerst maken we een schets op papier of met boetseerwas en klei om het idee samen met de leraar te kunnen bespreken en bekijken wat de cursist uiteindelijk in staal wil gaan maken en wat de mogelijkheden zijn.  De cursist kan ook met zgn. “ready-mades” aan de gang. Gevonden stukken compileren en er een abstract beeld van vormen. Een combinatie van staal en andere materialen levert ook bijzonder fraaie beelden op! Of een stalen lijst maken en “hoe moeten de hoeken dan gezaagd en geslepen voordat je het gaat lassen?”  We gaan ook simpelweg oefenen. Een goede las leren leggen die vast zit! Een plaat staal op een aambeeld krom leren slaan. Werken met betonijzers als draagconstructie en... hoe werk je veilig met staal en de machines?

Inschrijven