Cello

Anne geeft celloles aan kinderen vanaf 5 jaar tot conservatorium niveau. Ook volwassenen zijn welkom.

De lessen
Het lestempo wordt afgestemd op de leerling. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn de houding, techniek, muzikaliteit en samenspelen.
Er wordt naar gestreefd om een muzikale opleiding te bieden van een zo hoog mogelijk niveau. Daarom wordt er naast alle aspecten van het cellospel ook gewerkt aan noten lezen, van blad lezen, gehoortraining en muziektheorie. In elke les staat het muziek maken centraal.

Samenspelen
Veel leerlingen gaan na een tijdje ook samenspelen met anderen, bijvoorbeeld in een jeugdorkest in de omgeving. Zo leren zij leeftijds-genootjes kennen die ook een instrument bespelen en wordt muziek nog meer een vast onderdeel van hun leven. Leerlingen spelen/ speelden o.a. in de Fancy Fiddlers en Jonge Strijkers Nederland.
Ook voor studenten en volwassenen zijn er orkesten van verschillende niveaus.

Voorspelen
Daarnaast organiseer ik minimaal twee keer per jaar een voorspeel-oefening waarop al mijn leerlingen spelen. Op deze manier leren zij van het begin af aan om op te treden voor publiek.

Concoursen
Gemotiveerde leerlingen doen regelmatig mee aan concoursen om een doel te hebben om naar toe te werken en zichzelf uit te dagen.

Anne Korff de Gidts