Cello

Wat kun je verwachten van cellolessen bij Toonbeeld?

Mijn doelstelling is iedereen zo goed mogelijk cello te leren spelen. We beginnen met strijken en dan komt de linkerhand ook meteen aan bod meestal al de eerste of de tweede les. Ik ben er op gericht om zo snel mogelijk al een eenvoudig stukje samen te kunnen spelen. Vanaf de eerste les leer ik de leerling naar zichzelf te luistern en te benoemen wat hij/zij hoort. De goede dingen en de zaken die voor verbetering in aanmerking komen. Het lijkt logisch maar als je druk aan het spelen bent valt het nog niet altijd mee om echt naar jezelf te luisteren. Het is zo dat als je zelf hoort hoe het klinkt kan je ook jezelf verbeteren! Je zou kunnen zeggen dat mijn beleid er op gericht is de leraar zo snel mogelijk overbodig te maken. Ik leer je dus analystisch en creatief te studeren. Het is noodzakelijk dat er regelmatig geoefend wordt, maar ook dat kan je ”leren”. De sleutelwoorden voor succes zijn en blijven regelmaat en een beetje discipline en geduld.
Ik maak gebruik van begeleiding CD’s. (Voor wie dat wil). De meesten vinden dat erg leuk en zeggen dat het de studie thuis vereenvoudigd en vinden het inspirerend.

Doelstelling.
Zeker bij volwassen leerlingen maar ook bij kinderen is het belangrijk de doelstelling van de leerling en de leraar op elkaar af te stemmen.

Een volwassen leerling met een drukke baan en kinderen kan niet altijd regelmatig studeren maar wil bv toch wel les of wil een specifieke muziekstijl spelen. Daar houd ik rekening mee.

Geduld en op je gemak zijn.
Ik heb eindeloos geduld (geleerd door cello spelen).
Het verbaasd me hoe ver ikzelf met geduld gekomen ben en dat wil ik jou ook graag leren. Ik daag iedere leerling uit een fout te maken die ikzelf niet gemaakt heb!! Dat betekend dat ik daardoor zo goed fouten kan begrijpen, opsporen en verbeteren. Je kunt dus op je gemak op les zitten.

Wat cello spelen voor mij persoonlijk betekent.
Ik vind het heerlijk om (samen) te spelen en het heeft me in de goede zin veranderd, ik ben geduldig geworden, heb leren doorzetten en ontdekt dat een mens heel veel kan. Het is een uitlaatklep voor mijn gevoelens geworden en ik geniet er van. Ik vind het heerlijk mensen dat mee te mogen geven.
Graag tot ziens op Toonbeeld!