KLASSIEKE MUZIEK IN THEATER KONINGSDUYN

Voor theaterseizoen 2022-2023 heeft Theater Koningsduyn weer een mooi en veelzijdig programma samengesteld. Ook liefhebbers van klassieke muziek zijn niet vergeten, getuige onderstaande artiesten.

SERAFINO STRING TRIO – 11 december 2022

Op vele Nederlandse en enkele buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest; hun optredens werden met groot enthousiasme ontvangen. In ‘3×3 Gedestilleerd’ speelt het Serafino String Trio werken van Schubert, Mozart en Gideon Klein. Het is een spel tussen eenvoud en complexiteit van deze drie grootheden in de klassieke muziek.

Kurtág is de muziek in puurste vorm.
Bach is de ziel in haar haar puurste vorm.
Mozart is de mensheid in haar puurste vorm.

In het eerste deel klinken afwisselend solo’s, duo’s en trio’s van Bach, Kurtág en Mozart. In het tweede deel klinkt Mozarts meesterwerk: het Divertimento in Es-groot K.563.

Fragmenten uit ‘3×3 Gedestilleerd’

REGINA ALBRINK – 15 januari 2023

De internationale concertpianiste Regina Albrink kan niet zonder pianospelen. Ze heeft ontelbare keren in Het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld, maar komt elk jaar naar Castricum.

Op zondagmiddag 15 januari 2023 brengt ze wederom een bezoek aan Castricum, met een pianoconcert in Theater Koningsduyn.

ARCADIE TRIO – 19 februari 2023

Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky.

RESERVEREN

Reserveer snel een plekje in het theater om een van deze mooie concerten bij te kunnen wonen. Kaarten zijn te reserveren via de website van Theater Koningsduyn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *