Pianotrio Nouvelle Philharmonie

12 februari 2017 15.30 uur

Het pianotrio Nouvelle Philharmonie bestaat uit echte rasmuzikanten die via hun instrumenten hun Slavische ziel laten spreken: Sergey Smirnov, piano Dima Tsypkim, cello en Artion Shivkov, viool.

Pianist Sergey Smirnov (1980) studeerde in 1998 aan de Belarusian Academy of Music af en besloot zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daar behaalde hij zijn master als solopianist in 2006. Sergey is een soort creatieve duizendpoot die zich naast een carrière als solopianist ook ontpopt heeft tot een getalenteerd orkestpianist. Zijn repertoire gaat van Bach tot hedendaags. Ook buiten Europa mocht hij zijn talent reeds tonen. Zo trad hij op in Japan waar hij laureaat werd in de Takasaki International Art and Music Competition.

Artiom Shishkov (1984) begon viool te spelen toen hij slechts vijf jaar oud was. Zijn talent werd reeds vroeg herkend. Toen hij acht jaar oud was, debuteerde hij als solist bij de Belarusian State Philharmonic. In 2007 studeerde hij af aan de Belarusian State Academy of Music, waarna hij zijn studies vervolledigde aan de Vienna University of Music and Performing Arts. Hij was laureaat in vijftien internationale muziekwedstrijden, waaronder de Koningin Elisabeth Wedstrijd (finale 2012).

Cellist Dima Tsypkin (1980) studeerde aan de Belarusian State Academy of Music in Minsk. In Frankrijk, aan het Conservatoire Supérieur de Paris CNR zette hij zijn studies verder. Hij speelde vooral in kamerorkesten waarmee hij door een groot deel van Europa toerde. Zijn repertoire bestaat vooral uit Haydn, Dvorak, Schumann en Voegelin. Hij won reeds meerdere prijzen, waaronder een derde plaats in de International Johannes Brahms Chamber Music Competition. Als orkestmuzikant mocht hij onder grote namen werken zoals Zubin Metha, Placido Domingo en Lorin Mazel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *