Workshop staalwerkplaats

Serge van Empelen

Vrijdag

14

In deze stoere staalworkshop gaan we 14 vrijdag-ochtenden aan de gang met het leren bewerken van staal. Een workshop opgezet als samenwerking tussen Perspectief en Toonbeeld Geesterhage.
Uiteraard worden alle aspecten van de verschillende machines uitvoerig besproken en uitgelegd. Hoe werk je veilig met staal en de machines en je medecursisten in het lokaal? Stapsgewijs kunnen we leren om een nette las en verbinding te maken. Maak bijvoorbeeld eens een stalen “simpele” lijst, en “hoe moeten de hoeken dan gezaagd en geslepen voordat je het gaat lassen?”… Een ander wil misschien direct aan de gang met het maken van een beeld, lijst in staal of iets anders. Een ieder is vrij om een beeld in zijn vorm of wens te maken. Wel doorlopen we samen het artistieke proces. Allereerst bespreken we samen met de docent het idee wat de cursist wil maken en kijken dan wat de beste manier en stappenplan is om het te gaan uitwerken. De cursist kan ook met zgn. “ready-mades” aan de gang. Gevonden stukken compileren en er een abstract beeld van vormen. Een combinatie van staal en andere materialen levert ook bijzonder fraaie beelden op! Met een ruim en goed geoutilleerd atelier bij Toonbeeld kunnen we in deze lessen goed uit de voeten! Er zijn twee Mig lasapparaten aanwezig, een rutiel of laselektrode lasapparaat, verschillende haakse slijpers , professionele kolomboor en er is een zware industriële afzuiging voor de lasdampen! Oordoppen, lasschorten, laskappen en veiligheids-brillen zijn allemaal aanwezig. In deze vrijdagochtenden wordt het beeldhouwlokaal van Toonbeeld omgetoverd tot een broeiende staalwerkplaats.

Op deze cursus kan op dit moment niet worden ingeschreven
Workshop staalwerkplaats € 275,00

Let op!

Dank voor uw aanmelding, wij gaan daar mee aan de slag. U ontvangt van ons nog een definitieve bevestiging  op het moment dat er voldoende deelnemers zijn om de cursus te starten.