DansClinics Wereld Dans

Medium: je eigen lijf, dans
Vaardigheden: luisteren, kijken en verbeelden door te dansen * Dansen is sportief. Een uur lang intensief bewegen is goed vol te houden op leuke muziek. De dansles kan in plaats van een gymles worden gegeven.
Competenties: verkennen, onderzoeken en presenteren

Docent: Mena Leila Kilani

Mena Leila: “Dansen is sociaal. Door samenwerking en elkaar aanmoedigen wordt pestgedrag buiten spel gezet. WereldDans geeft kennis over verschillende landen, culturen, gebruiken op een toegankelijke manier. Ik geef lessen Braziliaanse dans, Afrikaanse dans, Oriëntaals (Buikdans) en Bollywood. Daarnaast heb ik een lesconcept “Dance till you drop” met allerlei Zuid-Amerikaanse bekende feestmuziek en danstechnieken”. Desgewenst kunnen de danslessen gekoppeld worden aan een thema (landen, carnaval, goed doel, Sociale media, IK, gezondheid, etc ). Ook mogelijk in com combinatie met andere disciplines, zoals theater, percussie en fotografie.

 

Voorbeelden van Dansclinics Werelddans voor het basisonderwijs:

Wereldreis
Geschikt voor groep: 1, 2, 3
Wij bezoeken andere landen door middel van dans…Wij komen in het oerwoud,
in de woestijn en op de ijsvlakte terecht. En overal wordt gedanst!

Swing till you drop!
Geschikt voor groep 4,5,6, 7
Enorm swingende dans workshop. Je komt bewegingen uit Afrikaanse,
Braziliaanse en Gypsydance tegen. Stoere en grappige danspasjes en vrolijke muziek!

Dance till you drop!
Geschikt voor groep 8
Maak kennis met verschillende swingende dansstijlen uit Zuid-Amerika (Braziliaanse Axé en Salsa) , India (Bollywood) en Afrika (Afrodance). De opzwepende bewegingen en korte danscombinaties zijn makkelijk te volgen, maar ook een uitdaging voor dansers met ervaring. Durf jij kleurrijk te dansen? Natuurlijk wordt er voor goeie swingende muziek gezorgd!