‘Even Kennismaken Met….’ Peter Brouwer

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd. Vandaag maken we kennis met Peter Brouwer, onze directeur en klarinetdocent!

Peter, vertel eens kort wat over jezelf: wie ben je, wat doe je bij Toonbeeld, wat doe je nog meer?

Ik ben Peter Brouwer, 61 jaar en sinds twintig jaar directeur bij Toonbeeld Geesterhage. Daarnaast ben ik ook al heel lang docent klarinet. Af en toe treed ik op met enkele collega’s tijdens docentenconcerten of, zoals onlangs, op Koningsdag voor alle ‘ridders’ uit Castricum die een lintje hebben gekregen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hebben bij Toonbeeld een nieuwe slogan ‘Je leert het om de hoek’. Vertel eens, waar heb jij je vak geleerd?

Ik ben op mijn negende gestart met klarinetspelen bij de plaatselijke muziekvereniging ‘Eensgezindheid’ in Halfweg. Dat jaar ging ik ook naar de Koorschool in Haarlem. Samen met mijn broers en zus heb ik ook nog heel lang in een feesten- en partijenband gespeeld. Je kunt wel zeggen dat muziek mijn lust en leven was (en is). Na mijn studie UM Klarinet aan het Amsterdams Conservatorium (later Sweelinck Conservatorium geheten) ben ik bij de Volksmuziekschool Heiloo gestart als docent klarinet en saxofoon. Ook heb ik daar, en later hier in Castricum, heel veel verschillende samenspelgroepen en bands geleid, iets dat ik erg leuk vind.

Ben je naast je werkzaamheden als docent ook zelf nog actief als uitvoerend muzikant?

Tegenwoordig ben ik niet meer zoveel als uitvoerend muzikant actief hoewel ik dit heel erg leuk vind. Eens per jaar speel ik nog tijdens ons docentenconcert en natuurlijk laat ik geen kans voorbij gaan om met leerlingen duetten en dubbelconcertjes te spelen.

Wat is het laatste concert dat je zelf bezocht hebt?

Omdat mijn broer in het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt krijg ik regelmatig kaartjes voor de Nederlandse Opera en zie en hoor ik vrijwel alle producties. Ik ben gek op opera dus deze kaartjes zijn zeer welkom!

Dank je wel, Peter! Wil je meer weten over Peter zijn klarinetlessen, kijk dan even hier.

Comments are closed.