Concert op Zondag met Gloed
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/12/2019
15:00

Locatie
Theater Koningsduyn

Categorieën


Nederlandstalige kleinkunst
Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied. Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij.

Gloed Nederlandstalige kleinkunst

Uit reacties van het publiek door de jaren heen blijkt dat de kracht van Gloed schuilt in de vrolijke en tegelijkertijd intieme sfeer die zij – zonder veel opsmuk – weten te creëren. De liedjes van Gloed spreken tot de verbeelding; ze laten het publiek lachen, wegdromen en zorgen voor een feest der herkenning.

Bij een concert van Gloed kan het publiek rustig onderuit zitten, luisteren en genieten van mooie, poëtische teksten en meeslepende muziek. Balancerend tussen melancholie en kinderlijke speelsheid, ontroering en opperste vrolijkheid. Ingetogen tot zeer dynamisch. Met tussen de liedjes door ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied.

Gloed betekent sfeer en intimiteit en is dan ook uitermate geschikt voor koffie- huiskamer- en theaterconcerten. De groep is in 2005 ontstaan en verzorgt sindsdien concerten in kleine tot middelgrote theaters, in huiskamers en kerkjes, tijdens kunst en cultuur evenementen en literaire avonden.

Kaarten