Concert Johannes Passion
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/03/2018
15:30 - 16:30

Locatie
Dorpskerk

Categorieën


De Johannes Passion en de Weissagung des Propheten Esajae van Christoph Demantius (1567-1643) wordt uitgevoerd door Vocaal Ensemble Intermezzo.

Christoph Demantius was een Boheems-Duitse componist, muziektheoreticus, dichter en schrijver. Hij was een tijdgenoot van Claudio Monteverdi en vertegenwoordigde de late renaissancepolyfonie in een tijd van vroege barok in het begin van de 17e eeuw in Duitsland.

Demantius was een veelzijdig componist, van wereldlijke muziek en Lutherse kerkmuziek. Zijn geestelijke muziek omvat motetten, missen, een Magnificat, psalmzettingen, hymnes en de indrukwekkende Johannespassie.

Het lijdensverhaal wordt door het koor zes-stemmig uitgevoerd. Door de vele wisselingen van stemgroepen wordt het verhaal een boeiend geheel. Demantius heeft met dit werk een belangrijke bijdrage geleverd aan koormuziek in de passietijd.  Aan de Johannespassie heeft Demantius de profetie van Jesaja met teksten uit hoofdstuk 53 toegevoegd die verhalen over het lijden en sterven van Jezus.

Vocaal Ensemble Intermezzo staat al 35 jaar onder leiding van dirigent Frank Hilberink. Het koor wordt begeleid door Bas Westerhof op het orgel. Medewerking verleent ook de celliste Marélise Pollard.

Het concert, dat begint om 15.30 uur, duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze. De entree bedraagt € 12,50, kaarten aan de zaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *