Concert op Zondag met Daisy Correia – Fado
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/10/2018
15:00

Locatie
Theater Koningsduyn

Categorieën


Toonbeeld, Concert op Zondag

Concert Daisy Correia

Een uitzonderlijke fadozangeres

 

Fadista Daisy Correia was al eerder te gast in de reeks Concert op zondag. Bij dat eerdere optreden was het publiek niet alleen enorm verrast door haar prachtige stem maar ook door charmante manier waarop zij het verhaal rond de fado vertelde en haar liederen toelichtte.

 

Geheel eigen klankkleur

Daisy – half Portugees, half Nederlands – groeide tweetalig op en kwam herhaaldelijk in Portugal voor een bezoek aan haar familie van vaders kant. Dat bracht haar al vroeg in contact met de fado, de muziek die zo typerend is voor dat land. Dit levenslied, dat ooit ontstond in de armoedige kroegen van Lissabon, is intussen niet meer weg te denken uit de ‘wereldmuziek’. Het is een unieke mengeling van verdriet, weemoed en blijheid. Maar Correia, die is afgestudeerd als zangpedagoge, volgt alles behalve slaafs de geijkte paden. Zij weet met haar zang ook een geheel eigen accent aan de fado te geven.

 

Wat haar optreden nog versterkt is de begeleiding door Joeri de Graaf (klassieke gitaar) en António Costa (Portugese gitaar). Dit twaalfsnarige instrument, verwant aan de luit, wordt  niet voor niets ook wel de guitarra de fado genoemd. Die licht melancholische klank versterkt de emotionele lading van de fado eens te meer. Zo’n trio staat bij voorbaat voor een prachtige muziekmiddag.

 

Kaarten bestellen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *