Concert op Zondag met Manito
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2019
15:00

Locatie
Theater Koningsduyn

Categorieën


Manito – guitarrista

Vanaf zijn zevende levensjaar is de gitaar bij Manito niet meer weg te denken. Zijn oom, die gitaar (Hot-Club-De-France stijl) en piano speelde, bracht hem de fijne kneepjes bij. Dit ging trouwens zonder een noot te lezen…in deze periode leerde Manito ook de rumba flamenco uit de Camargue kennen.

Volgens Manito is de gitaar het verlengstuk van zijn ziel.

Zijn professionele carriere is Manito begonnen  als begeleider van de Russische zanger/gitarist Igor Odilja, waar hij de gipsymuziek van o.a. de Gipsy Kings  leerde doorgronden. Naast La Rosa speelt hij in duo La Manouche (o.a. stukken van Django Reinhardt). Ook maakt hij momenteel deel uit van zigeunerensemble Zingari (zigeunertradtionals, Hot-Club-De France) en treedt hij op als solist.

Zijn hart ligt natuurlijk het dichtst bij La Rosa, waarvoor hij ook de muziek componeert en arrangeert. Manito is een romanticus in hart en ziel, en dat gevoel kan hij helemaal kwijt in de mooie spaanse- zigeuner-en sefardische melodieën. De verschillende andalusische ritme’s, zoals rumba en bulería, doorbreken zijn romantiek en laten zijn felle en vrolijke temperament tot uiting komen!

Kaarten