Facebook Demo

Toonbeeld Geesterhage

Bedrijf
203

Toonbeeld Geesterhage, Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum is dé instelling voor Kunsteducatie in Castricum en omgeving.

Toonbeeld Geesterhage

2 days 22 hours ago

EVEN KENNISMAKEN MET..... Claudia Rey

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd. Vandaag maken we kennis met Claudia Rey, onze zangdocent!

WE HEBBEN BIJ TOONBEELD EEN NIEUWE SLOGAN 'JE LEERT HET OM DE HOEK'. VERTEL EENS CLAUDIA, WAAR HEB JIJ LEREN ZINGEN?

Ik heb gestudeerd aan het Conservatorium in Hilversum, in de richting Jazz/Lichte muziek (lichte muziek = popmuziek). Toen ik daar begon hield ik helemaal niet van Jazz, ik ging voor de Pop! Maar ik moet zeggen, ik heb het wel leren waarderen! Met name bij van die mooie ballads, de langzame nummers die vaak over liefde gaan, gaat de muziek zo samen met de melodie dat ze elkaar versterken en optillen. Prachtig! [.....]

De rest van het interview lees je via onderstaande link!

Toonbeeld Geesterhage

3 days 18 hours ago

‘t Heerlijk avondje is gekomen!
Terwijl de maan schijnt, door de bomen,
sluipen Sint en Piet vanavond voor de laatste keer over onze daken,
om ons te verrassen en ons allen blij te maken!

Daarom speciaal voor die vriendelijke Sint,
nog een laatste liedje van dit lieve kind!

Tot vanavond Sinterklaas!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

3 days 22 hours ago

Onze Beeldend docente Afke Spaargaren exposeert wat af! Van 4 december 2019 t/m 3 januari 2020 kun je haar schilderij 'Wintergeluk' zien in het Stadhuis van Haarlem.

In de expositie 'De winter komt...!' laten twaalf kunstenaars zien hoe de winter hen inspireert. Een mooie, toepasselijke expositie, nu we de eerste vorst alweer voelen in Nederland!

De expositie wordt a.s. vrijdag 6 december geopend door een eregast: Willem de Winter, van het tv-programma 'Tussen Kunst en Kitsch'.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

4 days 22 hours ago

KERSTCONCERT TOONBEELD GEESTERHAGE

Terwijl we langzamerhand richting de Kerst gaan, zijn onze leerlingen al druk bezig met het instuderen van kerstrepertoire! Volgende week donderdag 12 december is er bij Toonbeeld namelijk een Kerstconcert. Tijdens dit concert zijn er diverse optredens van onze leerlingen te bekijken en beluisteren.

Zin om al helemaal in de kerststemming te komen? Wees dan welkom op donderdag 12 december en geniet samen met ons van een lekker kerstsfeertje en de optredens van onze leerlingen!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

5 days 21 hours ago

Onze Toonbeeld docenten werken ook in het basisonderwijs in de regio.

De afgelopen twee maanden was musicaldocent Sanne Mallant voor ons aan het werk op Basisschool De Kerkuil in Limmen. De Kerkuil heeft jaarlijkse musicallessen in hun programma opgenomen en ditmaal was het aan groep 6 en groep 6/7 om lessen te krijgen in zang, acteren, dans en podiumpresentatie. Gisteravond werd het project afgesloten met een voorstelling van de musical Lion King!

En wat hebben de leerlingen het goed gedaan! Ruim zestig zenuwachtige, maar superenthousiaste, kinderen speelden voor hun ouders en de rest van de school het verhaal van de jonge leeuw Simba. Het was een groot succes! Op naar een volgend musicalavontuur!

Wilt u meer weten over Toonbeeld activiteiten in het basis- of voortgezet onderwijs? Kijk dan even op onze website www.toonbeeld.tv of neem even contact met ons op.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 2 days ago

Gloed glanst bij Toonbeeld

Op zondag 15 december verzorgt de Nijmeegse kleinkunstgroep Gloed een concert in theaterzaal Geesterhage in Castricum. Vanaf 2005 heeft Gloed in dezelfde samenstelling het publiek met enthousiasme en speelplezier deelgenoot gemaakt van haar kleinkunst: verhalende Nederlandstalige liedjes op basis van gedichten. Met enige regelmaat beklimmen de muzikanten van Gloed de podia van kleine theaters door heel Nederland. Daarmee heeft de groep haar sporen achtergelaten. Regelmatig weerklinkt de gevleugelde uitspraak van Kick van der Veer (‘Andermans Veren’ Radio 5) over Gloed door in de reacties van programmeurs en publiek: “Gloed is goed.”

De vier muzikanten spelen tijdens dit concert voornamelijk de liedjes van hun 4e cd ‘Vier!’ en brengen ook twee nieuwe liedjes ten gehore, zoals het lied ‘Schip van mededogen’ dat zij schreven op basis van het gedicht ‘Albany – Nijmegen 2047’. Het lied gaat over de jaren na de bombardementen op Nijmegen en draagt een prachtig verhaal in zich. Zangeres Rudi Korthuis zal daar tijdens het concert over vertellen.

De kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. Een balans tussen ingetogenheid en dynamiek, vrolijke luchtigheid en melancholiek.
De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Regelmatig vanuit de blik van een onbevangen kind. De muziek is meeslepend en gevarieerd: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën.

De arrangementen ontwikkelen de muzikanten in gezamenlijkheid, de composities zijn over het algemeen van de hand van Gerard Veltrop, gitarist en componist van Gloed. Hij liet zich inspireren door o.a. het werk van: Judith Herberg, Jam Hanlo. Leo Vroman, Joke van Leeuwen, Jacqueline van der Waals, Frank Eerhart, Paul Asselbergs, Sara Kay, Gerard Nijenhuis, Mariken van de Bovenkamp en Marinus van der Werf.

Gloed bestaat uit Gerard Veltrop: gitaar, zang, composities, Rudi Korthuis: zang, Ines van Deursen: contrabas, jukebas, gitaar, zang en Harold in den Bosch: percussie, vibrafoon.

Aanvang 15.00 uur en toegangskaarten zijn in Castricum verkrijgbaar bij de Readshop (Geesterduin), Muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan, Vivant Rozing of te bestellen via:tickets.geesterhage.nl/nl-NL/Show/Details/Gloed-Nederlandstalige-kleinkunst-15-dec-1985 . Tarief p.p. 15,50; CJP/65+ 13,50; tot 12 jaar 6,50 euro

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 3 days ago

Ook zo dol op:
- regen op rozen
- slagroom op soezen
- blousejes met kantjes
- kersverse sneeuw als die knarst in de kou
- melkwitte pony's
- en mokkagebakjes!?

Onze Sound of Music minimusicalleerlingen wel hoor! Vanavond om 17.00u laten ze tijdens hun presentatie horen en zien hoe gek ze zijn op al deze dingen waar ze van houden!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 4 days ago

De popworkshopband 'The Funky Fridays' van slagwerkdocent Mark van der Werf heeft binnenkort hun allereerste optreden! Spannend! Maar ze zien er uit alsof ze er al helemaal klaar voor zijn.

Hun eerste optreden doen ze tijdens ons Toonbeeld Kerstconcert op donderdag 12 december. Schrijf deze datum dus alvast met hoofdletters in de agenda's! Binnenkort geven we hier meer informatie over het Kerstconcert en wat er verder voor optredens te verwachten zijn tijdens het concert.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 5 days ago

Aanstaande donderdag om 17.00u laten onze talentjes van de Minimusicalgroep zien wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben! Dat doen ze in een kleine presentatie.

Ze hebben de afgelopen tijd gewerkt met liedjes en scenes uit The Sound Of Music, dus hier zullen ze iets van laten zien en horen! En wellicht spelen de docenten Sanne Himmelreich en Sanne Mallant ook nog wel een klein gastrolletje ;-).

Deze presentatie is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom om te komen kijken!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 6 days ago

TEKENEN EN SCHILDEREN MET FENNANDA ELEVELD

Hier zien we de cursisten van Fennanda bezig in een van de eerste lessen van de cursus. Toen nog in de 'ontdekkingsfase', wat is je eigen handschrift, hoe teken je stofuitdrukking en hoe zet je het karakter van je onderwerp op papier.


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.