Facebook Demo

Toonbeeld Geesterhage

Bedrijf
195

Toonbeeld Geesterhage, Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum is dé instelling voor Kunsteducatie in Castricum en omgeving.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

4 days 3 hours ago

Kijk pianoleerling Catalina eens geconcentreerd bezig achter de piano! Catalina is de jongste leerling (7 jaar!) van onze pianodocent Titia Mijnen.

Ze speelt hier het 'Skateboardliedje'. Ze moet vooral letten op haar vingertechniek: gebogen vingers wil juf Titia zien!
Maar aan Catalina heeft Titia een hele goede leerling: ze oefent extra veel omdat ze het pianospelen zo ontzettend leuk vindt!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

4 days 19 hours ago

Wij gaan dóór met klassieke muziek beluisteren in Castricum!

Vanwege het enthousiasme waarmee de eerste twee serie ochtenden werden begroet, komt er een derde serie van vijf bijeenkomsten, waar u naar klassieke muziek met uitleg kunt luisteren en kijken.

Vanaf woensdag 30 oktober 2019 zal Gert Floor (v/h muziekbibliothecaris in Heiloo) op vijf woensdagochtenden van 10-12 uur (met uitloop) presentaties verzorgen over de volgende composities:

W.A. Mozart: de strijkkwintetten (met twee altviolen)
30 oktober, Klassiek

L. van Beethoven : symfonie nr. 6 “Pastorale”
6 november, Romantiek

Joh. Brahms: Symfonie nr. 1 op. 68
13 november, Hoog-romantiek

Louis Andriessen: De Staat
20 november, 1976

J.S. Bach: Weihnachts - “Oratorium”
27 november, Barok

Aan de hand van deze “prachtstukken door de eeuwen heen” gaan we ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis beluisteren en bespreken.
Wie dat wil, kan ook “los” een ochtend bijwonen, maar er wordt wél verwezen naar eerder besproken muziek of begrippen.
De presentaties vinden plaats bij Toonbeeld Castricum in de Carel Barbierszaal

Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv of bij de administratie ter plaatse.
Passe partout van de hele serie: € 37,50
Losse kaarten € 7,50 per ochtend

Deze lezingen zijn een samenwerking tussen Toonbeeld Geesterhage en de Bibliotheek Kennemerwaard.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

5 days 48 minutes ago

13 kinderen, 16 schilderijen: wat een productie bij het Kinderkunstlab Toonbeeld Geesterhage. Docente Ellen van Putten besprak met Miró met haar Kinderkunstlab leerlingen, zie hier de prachtige resultaten!!

Toonbeeld Geesterhage

5 days 2 hours ago

De boys van de slagwerkgroep zijn goed bezig, een nieuwe compositie is in de maak!

Toonbeeld Geesterhage

6 days 3 hours ago

Altijd al willen weten wat er toch op de zaterdagen in ons beeldende kunst lokaal gebeurt? Kijk dan even mee in deze les 'Beeldhouwen' van onze docent @Serge Van Empelen. Heel leuk om eens te kunnen zien hoe zo'n les eraan toe gaat en wat voor prachtige beelden er worden gemaakt!

Ook geinteresseerd in beeldhouwlessen bij Toonbeeld Geesterhage? Kijk dan even op onze website www.toonbeeld.tv of neem even contact met ons op!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 1 hour ago

Het HOBBEMA -TRIO theater Koningsduyn in Geesterhage Castricum
Laat u overrompelen en meevoeren door deze drie bevlogen musici naar de wereld van de Kamermuziek van de 18e en de 19e eeuw, waarin zij zijn gespecialiseerd. Ook schuwen zij niet om verrassend werk van recentere datum ten gehore te brengen.
Haydn, Mozart, Astor Piazzolla, Willem Pijper is maar een kleine greep uit het veel omvattende repertoire van het Hobbema-Trio.
De violist is Jussi Paananen, studeerde o.a. aan het conservatorium van Kuopio in Finland. Woont inmiddels al 20 jaar in Nederland en werkt als viooldocent aan verschillende muziekscholen in Noord-Holland waaronder Toonbeeld Geesterhage.
De celliste Jaenny Beerkens heeft gestudeerd aan het conservatorium van Maastricht en aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam. Zij speelt op een cello die speciaal voor haar is gebouwd door Annelies Steinhauer.
De Japanse pianiste Yumi Toyama studeerde o.a. aan de F. Chopin Academy of Music in Warschau en in de V.S. aan het Peabody Conservatorium of Music van de Johns Hopkins University of Baltimore. Zij treedt regelmatig op in solorecitals en als kamermusicus zowel binnen als buiten Nederland.

Toegang: €15,50, 65+ €13,50, kinderen(<12) €6,50 incl. consumptie (koffie, thee, limonade)
Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje)

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 2 days ago

Hier zien we Madelief tijdens haar celloles bij docent Peter Suring. Peter Suring geeft duidelijk een hele leuke en goede les, want Madelief vindt haar lessen altijd veel te kort!

Ook een celloles bij Peter proberen? Kijk dan even op www.toonbeeld.tv en meld je aan voor een proefles!

Toonbeeld Geesterhage

1 week 3 days ago

KIJKTIP! Vanavond start de 6-delige documentairereeks 'Paradise City' op Canvas (vanaf vandaag op vrijdag om 21.20u).

Als kunstcentrum voor muziek en beeldende kunst zijn wij ons natuurlijk heel bewust van de positieve en ontspannende werking van muziek! In de reeks 'Paradise City' reist Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger, naar zes steden die zwaar geteisterd werden door natuurrampen of door toedoen van de mens: Port-au-Prince, Belfast, New Orleans, Kigali, Hiroshima en Detroit. Hij ziet er hoe de inwoners de kracht vonden om na de catastrofe door te gaan en hoe muziek daar hulp bij bood.

Veel genres uit de popgeschiedenis vinden hun oorsprong in miserie. Onder meer gospel, blues, jazz, soul, R&B, punk, techno, reggae en hiphop ontstonden in een samenleving die het hard te verduren kreeg, met weinig kansen tot ontplooiing. Muziek als helende kracht die gekwetste steden en hun inwoners doet herleven. Dat is het uitgangspunt van 'Paradise City'.

Vanavond brengt Mario Goossens een bezoek aan Port-au-Prince in Haïti. Zie hier de trailer voor de docu-serie:

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 3 days ago

Wanneer u langzaam dingen vergeet en graag weer iets gezamenlijk wil doen dan is samen zingen een waardevolle activiteit. Het "geheugenkoor" Sweet70 biedt u hiervoor de gelegenheid of misschien wilt u iemand uit uw omgeving hiervoor aanmelden of interesseren, Er zijn 10 bijeenkomsten onder leiding van de kundige en betrokken dirigenten Paul Hanrath en Karin Kroese-Mooij. U mag een familielid of kennis meenemen of wij zorgen voor een vrijwilliger die samen met u zingt.

"Muziek is één van de laatste dingen die het brein onthoudt, sterker nog, zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden".

De data zijn 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december, 10 januari, 24 januari en 7 februari op de vrijdagochtenden in de foyer van Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum van 10.30 tot 12.00 uur.

Kosten voor de hele cursus bedragen € 69,00. De mantelzorger of uw begeleider mag gratis mee en in de cursusprijs is een kopje koffie of thee inbegrepen.

* Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv
* Voor meer informatie mail naar geheugenkoor.castricum@gmail.com
* Sweet70 wordt mogelijk gemaakt door Toonbeeld Geesterhage en de Stg. Welzijn Castricum.

Toonbeeld Geesterhage

1 week 5 days ago

Heb je gisterochtend ook onze pianodocent Hubert Jan Horrocks gespot bij Koffietijd!? Hij was daar samen met zanger Sjors van der Panne om diens nieuwe album 'Altijd zo gegaan' te promoten!
Prachtig gespeeld Hubert Jan!

https://koffietijd.nl/engel


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.