Facebook Demo

Toonbeeld Geesterhage

Bedrijf
226

Toonbeeld Geesterhage, Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum is dé instelling voor Kunsteducatie in Castricum en omgeving.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

5 days 6 hours ago

Het einde van dit lesseizoen is alweer in zicht. Onlangs had onze teken- en schildergroep van docente Fennanda Eleveld een feestelijke afsluiting van de online lessen die tijdens de coronaperiode zijn gegeven.

Fennanda organiseerde in de binnentuin van Toonbeeld voor alle cursisten gelegenheid om elkaar eindelijk weer eens fysiek te ontmoeten. Ook cursisten die geen gebruik maakten van de lessen konden hun werk ophalen en elkaar nog even ontmoeten.

Gemaakt werk werd aan elkaar getoond, er werd buiten op gepaste afstand koffie gedronken en er werden ervaringen uitgewisseld over ieders quarantainetijd.

In september worden, met fris elan en op gepaste afstand, de lessen weer hervat in het atelier van Toonbeeld.
De inschrijvingen zijn al gestart, want creativiteit dooft nooit, daar kan geen corona virus tegenop!

Toonbeeld Geesterhage

6 days 6 hours ago

Vanwege de coronamaatregelen worden concerten momenteel in behoorlijk aangepaste vorm gegeven. Zalen als het Concertgebouw worden gevuld met maar een fractie van de normale bezoekersaantallen. Maar, er is gelukkig weer live muziek!

Deze zomer zijn er maar 9 acts die een optreden geven in het Concertgebouw. Onze pianodocent Hubert-Jan Horrocks is er één van: hij staat op 7 augustus samen met zanger Sjors van der Panne in het Concertgebouw, met twee shows voor 350 mensen.

Toonbeeld Geesterhage

1 week 5 hours ago

Wat een prachtig werk maken onze cursisten bij Wilma Bosland!
Volgende week is de laatste les en worden de werken geglazuurd. Dan nog een keer de oven in. Volg de updates voor de uiteindelijke resultaten!

Voor volgend seizoen hebben we weer ruimte voor nieuwe cursisten. Kijk vooral even op onze website voor de mogelijkheden en ga vanaf september samen met Wilma bij ons aan de slag aan de draaischijf!

Toonbeeld Geesterhage

1 week 2 days ago

Deze jongeman heeft een proefles trompet van docent Martin Wittebrood. Wat fijn om weer nieuwe leerlingen te kunnen verwelkomen in en rond ons gebouw! Deze jongen is van harte welkom om in het nieuwe seizoen bij ons trompetlessen te komen volgen!

Ben je ook benieuwd naar onze lessen? Neem even een kijkje op onze website en neem contact op om een afspraak voor een proefles te maken!

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

1 week 5 days ago

Een van de leukste dingen van ons werk is het zien van plezier en ontwikkeling bij onze leerlingen. Ontzettend leuk is het ook als ze ons bedanken voor de lessen die ze bij ons gevolgd hebben!

Beeldend docent Afke Spaargaren kreeg van een van haar cursisten dit leuke bedankje: een mooie bos bloemen, een lieve kaart en een prachtig schilderij!

Toonbeeld Geesterhage

1 week 6 days ago

In onze serie 'Even kennismaken met...' is vandaag onze dwarsfluitdocent Anke Buringa aan de beurt.

EVEN KENNISMAKEN MET..... Anke Buringa

In de serie ‘Even kennismaken met….’ leren we de medewerkers van Toonbeeld Geesterhage door middel van korte interviews ietsje beter kennen. Hier kom je wat meer te weten over de persoon achter de docent en waar hij of zij zelf het kunstvak heeft geleerd.

ANKE, VERTEL EENS KORT WAT OVER JEZELF: WIE BEN JE, WELKE LES GEEF JE BIJ TOONBEELD, WAT DOE JE NOG MEER?

Ik ben Anke Buringa-Lont, geboren in 1963 in Alkmaar. Ik ben dwarsfluitdocente bij de Muziek-en Dansschool Heiloo en hier in Castricum bij Toonbeeld. Verder ben ik uitvoerend musicus en moeder van drie zonen.

Toen ik 9 jaar was ben ik begonnen met dwarsfluit spelen, net als mijn oudere broer. Mijn andere broer speelde orgel, net als mijn moeder, en mijn zus speelde gitaar. Er werd thuis dus al veel samengespeeld [.....]

De rest van het interview met Anke lees je via het linkje!

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 6 hours ago

Online repeteren voor een musical is niet makkelijk! Collega's Sanne Himmelreich en Simon Daniel Brommer repeteerden met onze musicalklas via Zoom voor onze musical 'Sjakie's Chocolade!', maar dat ging niet altijd helemaal vlekkoos, want: vertraging in beeld en geluid (niet handig als je gaat zingen en dansen), dansen in spiegelbeeld (of niet? Wel? We zijn er nog niet uit...), het geluid doet het niet, de verbinding hapert, je bent online voor de verkeerde scène etc etc.

Maar dat alles zorgde wel voor leuke situaties en hele gezellige online repetities! Kijk even mee naar de repetities van onze musicalgroep!

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 1 day ago

Ga er even goed voor zitten! Docent Hubert-Jan stuurde ons deze opname van zijn leerling Roos van Weers.
Zij speelt en zingt Turning Pages van Sleeping At Last. Het origineel is al een prachtig nummer, maar Roos covert het hier ook echt hartstikke mooi.

Toonbeeld Geesterhage

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 5 days ago

Tijdens de eerste live 'Tekenen & Schilderen' sinds corona ging docente Afke Spaargaren met haar cursisten verder met de leuke, of is het lekkere, opdracht 'Bonbons'. Natuurlijk coronaproof, met alle schildersezels op afstand en met behulp van de coronaschermen die onze collega Peter Suring heeft gemaakt.

Foto's van de geschilderde lekkernijen volgen spoedig!

Toonbeeld Geesterhage

2 weeks 6 days ago

Onze nieuwe brochure voor het seizoen 2020-2021 is klaar! Download de brochure via onze website, of neem even contact met ons op zodat we 'm via de post naar je toe kunnen sturen.

Dit betekent natuurlijk ook dat je je weer kunt inschrijven voor ons nieuwe seizoen. Kijk dus even in onze brochure welke lessen je zou willen volgen en schrijf je snel in!


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.