Toonbeeld organiseert samen met Emergo en Excelsior een open les Blazersklas

Op donderdagmiddag 24 maart organiseren Toonbeeld Geesterhage i.s.m. de muziekverenigingen Emergo en Excelsior een open les “Blazersklas”. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen kennis maken met heel veel muziek, verschillende instrumenten en notenlezen.

Deze open les is geheel vrijblijvend en wanneer uw zoon of dochter enthousiast is of wordt kunt u hem of haar gelijk inschrijven voor de hele cursus.

Docent Nico Strubbe laat de kinderen spelenderwijs zien wat je allemaal kunt doen met klank, muziek en ritmes. Je gaat ontdekken wat er allemaal kan op een blaasinstrument. Te beginnen met de blokfluit. Deze wordt bij deze cursus gebruikt als voorbereiding op een later te kiezen instrument uit het fanfare- en harmonieorkest. Tijdens de cursus zal je ook kennis maken met instrumenten uit deze orkesten zoals de bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone, slagwerk, saxofoon, klarinet en dwarsfluit. De cursus bestaat uit 15 lessen van 40 minuten in een groepje van maximaal 6 kinderen. De lessen worden gepland  op donderdagmiddag. Minimum leeftijd is 7 jaar. Inbegrepen is een fluit, een lesboek en een muziek-lessenaar. Ouders zijn welkom en kunnen hun kinderen gelijk begeleiden op hun weg naar samen musiceren.

De open les start om 16.45 uur bij Toonbeeld in Geesterhage en duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden vooraf is wel nodig. Dit kan via info@toonbeeld.tv  Meer informatie over de verschillende cursussen en tarieven is te vinden op https://www.toonbeeld.tv/hafabra-opleiding/.