Kijken is een Kunst!

Dankzij de kunst van het kijken heeft Fennanda in mijn geest een deurtje geopend, en nieuwsgierig gemaakt! “Een schilderij kan je nog meer raken als je hebt leren kijken.”

KIJKEN IS EEN KUNST !

Op 7 maart 2022 start er bij Toonbeeld Geesterhage opnieuw een cursus onder de naam “Kijken is een Kunst”.

In 5 lessen gaat u onder leiding van docent Fennanda Eleveld kijken naar kunst op een manier die wij in onze vluchtige zapp-cultuur waarschijnlijk niet meer gewend zijn.

In deze cursus gebruiken we de filosofie van het kijken. De vragen in de kunst van het kijken gaan over het kijken zelf. Over wat er te zien valt en hoe we dat kunnen ontdekken. Wie meer weet van zichzelf, weet meer van de ander, het onbekende. Wie meer weet van de ander  ziet meer.

 Kijkt het kunstwerk terug? 
Kunnen we vertrouwen op onze waarneming? Hoe  ‘veroveren’ we een kunstwerk met respect voor de maker? We onderzoeken  onze eigen oordeelvorming, onze waarneming en de werking van ons denken en voelen als we naar kunst kijken.

Contemplatief kijken naar kunst…Wat is dat eigenlijk? Het werk helemaal toelaten. De zintuigen openen. Ons laten raken. Troost vinden.
Does it heal or reveal? …
e onderzoeken de betekenis van kunstwerken met behulp van diverse ( door onze cultuur bepaalde )  perspectieven: we kijken naar het kijken.

Fennanda Eleveld is kunstenaar, museumdocent, teken en schilderdocent en meditatie leraar.

Zij  nodigt u in deze cursus uit om buiten de eigen kaders te stappen.

Docent: Fennanda Eleveld                                 
maandag van 20.00 -21.30     
5 lessen
95,00   
data : 7, 14 , 21, 28  maart en 4 april 2022