Kindercursussen

de Notenkrakers

5 en 6 jaar

vrijdag 15.30 - 16.15 uur
Docent: Pauline van Schagen
10 lessen € 112,50
start: bij voldoende aanmeldingen

De Notenkrakers. Plezier met muziek voor kinderen van 5 en 6 jaar in 10 lessen! Het eigen lijf is het belangrijkste instrument: we gaan zingen, klappen en stampen. Ook gebruiken we kleine blaas- en slagwerkinstrumenten. Met behulp van kleuren en tekens leer je over toonhoogte en ritme. Na de Notenkrakers kun je doorgaan naar de Blazersklas om alle instrumenten van het fanfareorkest te leren kennen. .

Inschrijven

Muziek en Dans voor Dreumesen

(Muziek op schoot) 1 tot 2 jaar
(cursusnr. 100 )
donderdag 9.30 - 10.15 uur
Docent: Alice Ploeg
8 lessen € 80,00
start: 28 maart 2019

Muziekcursus voor dreumesen. Een vrolijke muziek en dans cursus voor dreumesen. Muziek en dans is een bonte verzameling van muzikale-beweging en spel-activiteiten voor (groot) ouder en kind tussen de 1 en 2 jaar. Wat is er leuker dan zingen, dansen, bewegen op muziek, luisteren naar en vooral spelen op echte muziekinstrumenten? .
Meer informatie: www.aliceploeg.nl aliceploeg4@gmail.com 06-11493796

Inschrijven

Muziek en Dans voor Peuters

(Muziek op schoot) 2 tot 4 jaar
(cursusnr. 101 )
donderdag 10.30 - 11.15 uur
Docent: Alice Ploeg
8 lessen € 80,00
start: 28 maart 2019

Muziekcursus voor Peuters. De vrolijke muziek en dans cursus voor peuters. Muziek en dans is een bonte verzameling van muzikale-beweging en spel-activiteiten voor (groot) ouder en kind tussen de 2 en 4 jaar. Wat is er leuker dan zingen, dansen, bewegen op muziek, luisteren naar en vooral spelen op echte muziekinstrumenten? .
Meer informatie: www.aliceploeg.nl aliceploeg4@gmail.com 06-11493796

Inschrijven

MUZIEKSPEL TOT NOOTJES

6 t/m 8 jaar

Start: september 2018 (cursusnr. 16)
Donderdag 16.15 - 17.00 uur
Docent: Titia Mijnen
20 lessen € 114,00

Een veelzijdige cursus voor jonge kinderen die kennis willen maken met de vele facetten van het muziek maken. We doen muziekspelletjes, zingen, spelen op instrumenten, bewegen, dansen en leren verschillende instrumenten kennen. Ook houden we ons bezig met het notenschrift. Het plezier in muziek staat voorop! .

Bij voldoende belangstelling wordt een vervolgcursus gestart.

Inschrijven

MUZIEK VOOR JONGE KINDEREN

4 t/m 6 jaar

Start: september 2018 (cursusnr. 16)
Donderdag 15.30 - 16.15 uur
Docent: Titia Mijnen
20 lessen € 114,00

Een cursus voor kinderen die van zingen, dans en muziekspelletjes houden. Ze spelen op Orff-instrumenten (trommel, triangel, etc). Op een enthousiaste manier willen we het plezier van muziek maken en beleven meegeven. Elke week krijgt uw kind de geleerde liedjes mee naar huis. Tijdens de laatste les laten we in een kleine voorstelling aan de ouders zien wat we zoal gedaan hebben.

Bij voldoende belangstelling wordt een vervolgcursus gestart.

Inschrijven

DINO - FLUIT

vanaf ca. 7 jaar

Lestijd in overleg op de woensdagmiddag (cursusnr: 15)
Docent: Anke Buringa
3 lessen € 30,00 (incl. gebruik Dino-fluit)

Toonbeeld biedt een korte cursus DINO-FLUIT die gegeven wordt door dwarsfluitdocente Anke Buringa. De cursus omvat drie lessen van ieder 45 minuten en is met name geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. In deze cursus leer je al na 3 lessen een liedje op de dino-fluit spelen, noten lezen en met een CD begeleiding mee spelen! De dino-fluit is een “opstapinstrument” voor de dwarsfluit en tijdens de cursusweken krijg je een dino-fluit te leen. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag en we starten bij voldoende deelnemers.

Inschrijven

GITAARSTARTERS

7 t/m 10 jaar

woensdagmiddag 13.30 - 14.30 uur (cursusnr: 30)
Docent: Moira Meijer
6 lessen € 65,00 (incl. gebruik gitaar.
start 12 december 2018 en doorlopend / bij voldoende deelnemers

Een cursus voor kinderen die kennis willen maken met de (akoestische) gitaar, met hierbij de mogelijkheid gebruik te maken van een gitaar van Toonbeeld (dit instrument gaat niet mee naar huis). In een groepje van 5 à 6 leerlingen maak je kennis met verschillende aspecten van het gitaarspel. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan speelhouding, gitaarnotatie, speeltechnieken en samenspel. De cursus sluiten we af met een mini-concertje voor je ouders/verzorgers, waarin we laten zien wat we zoal gedaan hebben.

Inschrijven

GITAARSTARTERS (elektrisch)

10 t/m 12 jaar

vrijdag 17.30 - 18.30 uur (cursusnr: 28)
Docent: Trudy Visser
4 lessen € 40,00 (incl. gebruik gitaar en lesmateriaal)
start doorlopend / bij voldoende deelnemers

Een cursus waar je de beginselen van het bespelen van de elektrische gitaar onder de knie kunt krijgen. De elektrische gitaar is een solo-, een melodie-, en een begeleidingsinstrument. Je maakt kennis met de verschillende linker– en rechterhandtechnieken, plectrum technieken en het gebruik van allerlei effecten zoals chorus, echo, distorsion en meer. Je krijgt ook basiskenneis van het lezen van noten, tabulatuur en algemene muziekleer. De groepjes bestaan uit ca. 5 leerlingen.

Inschrijven

BLAZERSKLAS

vooropleiding Emergo
Docent: Jan Jaap Langereis
maandagmiddag: 15.45 - 16.25 uur 15 lessen, € 129,00Onder leiding van Jan Jaap Langereis, gediplomeerd docent van Toonbeeld maken de kinderen kennis met de blokfluit en zal hij de kinderen op een leuke speelse methode wegwijs maken in de prachtige wereld van muziek maken. Tijdens de cursus periode zullen de kinderen ook kennis maken met de andere muziekinstrumenten uit het fanfare orkest. Een overstap op Bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone, slagwerk en saxofoon is een eventueel vervolg op deze cursus. De cursus bestaat uit 15 lessen van 40 minuten in een groepje van max. 6 kinderen. De lessen worden gepland op maandagmiddag.
Minimum leeftijd is 7 jaar. Inbegrepen bij deze cursus zijn een fluit, lesboek en muzieklessenaar welke tijdens de eerste les worden uitgereikt.
Bij voldoende aanmeldingen starten wij nieuwe groepen.Inschrijven

BLAZERSKLAS

vooropleiding Emergo
Docent: Pauline van Schagen
Maandagmiddag 14.30 uur 15 lessen, € 129,00


Muziek maken is het mooiste wat er is. Vroeger klonk er veel muziek bij ons thuis: mijn moeder zong, mijn zus speelde saxofoon en er werd veel muziek gedraaid. Op de basisschool waren de muzieklessen mijn favoriete lessen en dat bleef zo op de middelbare school. Ik kreeg zelf pianoles, speelde basgitaar, gitaar en ik zong graag. Op het conservatorium ben ik docent muziek geworden en ik heb daar ook trompet leren spelen. Na een tijd met Amsterdamse pubers als muziekdocent te hebben gewerkt wil ik nu graag weer lesgeven aan jongere kinderen. Inmiddels speel ik ook met veel plezier blokfluit. Muziek maken met een groep mensen vind ik erg gaaf en het maakt me blij. Dit wil ik de leerlingen van de blazersklas van Emergo ook graag laten ervaren! Tijdens de cursus periode zullen de kinderen ook kennis maken met de andere muziekinstrumenten uit het fanfare orkest. Een overstap op Bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone, slagwerk en saxofoon is een eventueel vervolg op deze cursus. De cursus bestaat uit 15 lessen van 40 minuten in een groepje van max. 6 kinderen. De lessen worden gepland op maandagmiddag.
Minimum leeftijd is 7 jaar. Inbegrepen bij deze cursus zijn een fluit, lesboek en muzieklessenaar welke tijdens de eerste les worden uitgereikt.
Bij voldoende aanmeldingen starten wij nieuwe groepen.
Blazersklas vervolg


Docent: Pauline van Schagen
woensdag 13.50 uur 15 lessen, € 129,00

Inschrijven