Kindercursussen

Muziek en Dans voor Dreumesen

(Muziek op schoot) 1 tot 2 jaar
(cursusnr. 100 )
donderdag 9.30 - 10.15 uur
Docent: Alice Ploeg
8 lessen € 80,00
start: september 2018

Muziekcursus voor dreumesen. Een vrolijke muziek en dans cursus voor dreumesen. Muziek en dans is een bonte verzameling van muzikale-beweging en spel-activiteiten voor (groot) ouder en kind tussen de 1 en 2 jaar. Wat is er leuker dan zingen, dansen, bewegen op muziek, luisteren naar en vooral spelen op echte muziekinstrumenten? .
Meer informatie: www.aliceploeg.nl aliceploeg4@gmail.com 06-11493796

Inschrijven

Muziek en Dans voor Peuters

(Muziek op schoot) 2 tot 4 jaar
(cursusnr. 101 )
donderdag 10.30 - 11.15 uur
Docent: Alice Ploeg
8 lessen € 75,00
start: september 2018

Muziekcursus voor Peuters. De vrolijke muziek en dans cursus voor peuters. Muziek en dans is een bonte verzameling van muzikale-beweging en spel-activiteiten voor (groot) ouder en kind tussen de 2 en 4 jaar. Wat is er leuker dan zingen, dansen, bewegen op muziek, luisteren naar en vooral spelen op echte muziekinstrumenten? .
Meer informatie: www.aliceploeg.nl aliceploeg4@gmail.com 06-11493796

Inschrijven

MUZIEKSPEL TOT NOOTJES

6 t/m 8 jaar

Start: september 2018 (cursusnr. 16)
Donderdag 16.15 - 17.00 uur
Docent: Titia Mijnen
20 lessen € 114,00

Een veelzijdige cursus voor jonge kinderen die kennis willen maken met de vele facetten van het muziek maken. We doen muziekspelletjes, zingen, spelen op instrumenten, bewegen, dansen en leren verschillende instrumenten kennen. Ook houden we ons bezig met het notenschrift. Het plezier in muziek staat voorop! .

Bij voldoende belangstelling wordt een vervolgcursus gestart.

Inschrijven

MUZIEK VOOR JONGE KINDEREN

4 t/m 6 jaar

Start: september 2018 (cursusnr. 16)
Donderdag 15.30 - 16.15 uur
Docent: Titia Mijnen
20 lessen € 114,00

Een cursus voor kinderen die van zingen, dans en muziekspelletjes houden. Ze spelen op Orff-instrumenten (trommel, triangel, etc). Op een enthousiaste manier willen we het plezier van muziek maken en beleven meegeven. Elke week krijgt uw kind de geleerde liedjes mee naar huis. Tijdens de laatste les laten we in een kleine voorstelling aan de ouders zien wat we zoal gedaan hebben.

Bij voldoende belangstelling wordt een vervolgcursus gestart.

Inschrijven

DINO - FLUIT

vanaf ca. 7 jaar

Lestijd in overleg op de woensdagmiddag (cursusnr: 15)
Docent: Anke Buringa
3 lessen € 30,00 (incl. gebruik Dino-fluit)

Toonbeeld biedt een korte cursus DINO-FLUIT die gegeven wordt door dwarsfluitdocente Anke Buringa. De cursus omvat drie lessen van ieder 45 minuten en is met name geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. In deze cursus leer je al na 3 lessen een liedje op de dino-fluit spelen, noten lezen en met een CD begeleiding mee spelen! De dino-fluit is een “opstapinstrument” voor de dwarsfluit en tijdens de cursusweken krijg je een dino-fluit te leen. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag en we starten bij voldoende deelnemers.

Inschrijven

GITAARKIDS

6 t/m 10 jaar

woensdagmiddag 45 minuten (cursusnr: 29)
Docent: Moira Meijer of Trudy Visser
10 lessen € 76,00 (excl. lesboek ca. € 25,00)
start doorlopend / bij voldoende deelnemers

Een cursus voor (hele) jonge beginnende gitaristen. Aan de hand van een ontwikkelde lesmethode voor kinderen vanaf 6 jaar starten we met de beginselen van het akoestisch gitaarspel. Je leert wekelijks nieuwe liedjes spelen (zingen) met verschillende speeltechnieken, de bijbehorende gitaarnotatie en het bijbehorende muzieknotenschrift. Er zijn twee lesgroepen: één voor leerlingen van groep3-4 en één voor leerlingen van groep 5-6, waarbij de oudere leerlingen de lesstof sneller doorlopen. Het huren van een gitaar bij Toonbeeld is hierbij mogelijk.

Inschrijven

GITAARSTARTERS

8 t/m 10 jaar

woensdagmiddag 17.00 - 18.00 uur (cursusnr: 27)
Docent: Moira Meijer
4 lessen € 40,00 (incl. gebruik gitaar en lesmateriaal)
start doorlopend / bij voldoende deelnemers

Een cursus voor kinderen die kennis willen maken met de (akoestische) gitaar, met hierbij de mogelijkheid gebruik te maken van een gitaar van Toonbeeld (dit instrument gaat niet mee naar huis). In een groepje van 5 à 6 leerlingen maak je kennis met verschillende aspecten van het gitaarspel. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan speelhouding, gitaarnotatie, speeltechnieken en samenspel. De cursus sluiten we af met een mini-concertje voor je ouders/verzorgers, waarin we laten zien wat we zoal gedaan hebben.

Inschrijven

GITAARSTARTERS (elektrisch)

10 t/m 12 jaar

vrijdag 17.30 - 18.30 uur (cursusnr: 28)
Docent: Trudy Visser
4 lessen € 40,00 (incl. gebruik gitaar en lesmateriaal)
start doorlopend / bij voldoende deelnemers

Een cursus waar je de beginselen van het bespelen van de elektrische gitaar onder de knie kunt krijgen. De elektrische gitaar is een solo-, een melodie-, en een begeleidingsinstrument. Je maakt kennis met de verschillende linker– en rechterhandtechnieken, plectrum technieken en het gebruik van allerlei effecten zoals chorus, echo, distorsion en meer. Je krijgt ook basiskenneis van het lezen van noten, tabulatuur en algemene muziekleer. De groepjes bestaan uit ca. 5 leerlingen.

Inschrijven

BLAZERSKLAS

vooropleiding Emergo
Docent: Jan Jaap Langereis
maandagmiddag: 15.45 - 16.25 uur 15 lessen, € 129,00Docent: vacature
woensdagmiddag 15 lessen, € 129,00


Onder leiding van Jan Jaap Langereis, gediplomeerd docente van Toonbeeld maken de kinderen kennis met de blokfluit en zal hij de kinderen op een leuke speelse methode wegwijs maken in de prachtige wereld van muziek maken. Tijdens de cursus periode zullen de kinderen ook kennis maken met de andere muziekinstrumenten uit het fanfare orkest. Een overstap op Bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone, slagwerk en saxofoon is een eventueel vervolg op deze cursus. De cursus bestaat uit 15 lessen van 40 minuten in een groepje van max. 6 kinderen. De lessen worden gepland op maandagmiddag.
Minimum leeftijd is 7 jaar. Inbegrepen bij deze cursus zijn een fluit, lesboek en muzieklessenaar welke tijdens de eerste les worden uitgereikt.
Bij voldoende aanmeldingen starten wij nieuwe groepen in september 2018 en januari 2019.
Blazersklas vervolg


Docent: vacature
dag en tijd in overleg 15 lessen, € 129,00

Inschrijven