Beste leerkrachten,

Zoals eerder aangekondigd organiseren het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, het Cultuurhuis Heemskerk en Toonbeeld Geesterhage op woensdag 28 oktober van 14:00 tot 17:00 uur de Cultuurconferentie 2020.

Met deze e-mail nodigen wij jullie uit om je vanaf woensdag 7 oktober in te schrijven voor deze middag. Aangeboden worden inspirerende workshops dit jaar niet alleen over muziek en dans in de klas, maar ook ontvangen jullie tips en direct uitvoerbare ideeën over theater, beeldend, erfgoed en maakonderwijs. In de bijlage vinden jullie het programma.

Corona-aanpak

Om de workshops op een veilige manier aan te bieden hebben we wat aanpassingen gedaan in het programma en de opzet van de conferentie. Belangrijkste aanpassing ten opzichte van vorig jaar is dat je dit jaar wordt ingedeeld in een vaste groep van max. 20 personen die een vaststaand programma van 3 workshops volgt. Je kunt kiezen uit 3 verschillende programma’s.

Verder maken we dit keer alleen gebruik van grote ruimten in het Kennemer Theater en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. En kunnen we gebruik maken van de Grote Kerk die tegenover het theater is gelegen. Iedere programma heeft een eigen locatie met aparte entree en bij het rouleren naar de volgende workshop hanteren we eenrichtingsverkeer. De ruimten waar de workshops plaatsvinden garanderen goede ventilatie, anderhalve meter afstand tussen de deelnemers en een plafond hoger dan 4 meter indien er gezongen wordt. Per workshop doen maximaal 17 deelnemers mee.

De koffie en thee staat vanaf 14:00 uur voor jullie klaar in de workshopruimte waar je de eerste ronde start. Zo voorkomen we een centrale ontvangst en opening waardoor we de algemene richtlijnen van het RIVM uitstekend waarborgen. Mochten de richtlijnen zich tussen nu en 28 oktober zich wijzigen, dan zullen we vanzelfsprekend het programma en onze aanpak daarop aanpassen.

We hopen met deze maatregelen jullie inzicht te hebben gegeven in ons streven om voor iedereen veilige omstandigheden te creëren en zonder zorg deel te kunnen nemen aan de workshops waar we trots op zijn. We nodigen je dus van harte uit om een blik te werpen op het programma in de bijlage en je in te schrijven vanaf woensdag 7 oktober.

Tot op de cultuurconferentie!