Peter Brouwer

Ik ben Peter Brouwer, 61 jaar en sinds twintig jaar directeur bij Toonbeeld Geesterhage. Daarnaast ben ik ook al heel lang docent klarinet. Af en toe treed ik op met enkele collega’s tijdens docentenconcerten of, zoals onlangs, op Koningsdag voor alle ‘ridders’ uit Castricum die een lintje hebben gekregen.

Ik ben op mijn negende gestart met klarinetspelen bij de plaatselijke muziekvereniging ‘Eensgezindheid’ in Halfweg. Dat jaar ging ik ook naar de Koorschool in Haarlem. Samen met mijn broers en zus heb ik ook nog heel lang in een feesten- en partijenband gespeeld. Je kunt wel zeggen dat muziek mijn lust en leven was (en is). Na mijn studie UM Klarinet aan het Amsterdams Conservatorium (later Sweelinck Conservatorium geheten) ben ik bij de Volksmuziekschool Heiloo gestart als docent klarinet en saxofoon. Ook heb ik daar, en later hier in Castricum, heel veel verschillende samenspelgroepen en bands geleid, iets dat ik erg leuk vind.

Tegenwoordig ben ik niet meer zoveel als uitvoerend muzikant actief hoewel ik dit heel erg leuk vind. Eens per jaar speel ik nog tijdens ons docentenconcert en natuurlijk laat ik geen kans voorbij gaan om met leerlingen duetten en dubbelconcertjes te spelen.