Saxofoon

Saxofoon Docent: Tobias Klein en Kim Hoogvliet

Tobias geeft saxofoonles aan kinderen , jeugd en volwassenen op alle niveaus van beginner tot gevorderd.
Als beginner leer je de basis va het saxofoonspel, zoals de juiste speelhouding, het blazen en het embouchure (dat betekent: hoe zet je het saxofoonmondstuk in je mond). Noten lezen leer je al doende en hoef je niet vooraf te kunnen. We beginnen met eenvoudige maar leuke liedjes, veel daarvan met begeleidingsmuziek op CD. Als je na de zomer met de lessen begint kun je een paar maanden later sinterklaasliedjes spelen — als je een beetje oefent tenminste, want dat hoort erbij.
In de regel zijn de eerste drie jaar saxofoonles niet gericht op een bepaalde muziekstijl, maar leer je de saxofoontechniek die nodig is voor alle soorten muziek: klassieke, pop en jazzliedjes. Daarbij komt aan bod: van blad spelen, op gehoor spelen en uit het hoofd spelen, improviseren ( dat betekent zelf terplekke verzinnen wat je speelt), samenspelen, ritmes, muziektheorie en een mooi geluid. Als je dat wilt kun je je daarna specialiseren in een bepaald stijl en bijvoorbeeld leren hoe in een popband te spelen, of hoe je solo’s speelt. Als je ambitieus bent kan je zelf muzikant worden! De minimumleeftijd is ongeveer 9 jaar, in overleg vanaf 8 jaar. Je begint in de regel op een altsaxofoon. Gevorderden kunnen ook sopraan-, tenor- of baritonsax les krijgen.
Tobias geeft sinds 1998 saxofoonles bij Toonbeeld. Hij studeerde saxofoon en basklarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in diverse groepen, voornamelijk jazz en wereldmuziek, waarmee hij regelmatig op podia en festivals te horen is, in binnen en buitenland. Meer informatie over Tobias vindt je op: www.tobiasklein.nl

Zie hier de tarieven 

Inschrijven