Serge van Empelen

Serge van Empelen is geboren op 30 mei 1972 in Amersfoort. Serge bezocht het Grafisch Lyceum in Rotterdam 1987~1991, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 1991~1996 en de Willem de Kooning Academie Rotterdam 1997~1998

Wil je meer weten over Serge, kijk dan op zijn website

Daarnaast werk ik sinds 2002 bij Perspectief Castricum, een vereniging voor beeldende vorming, en ruim 7 jaar voor De ZorgSpecialist. Voor De ZorgSpecialist geef ik creatieve zingeving aan mensen met dementie.

Mijn moeder hield van tekenen; haar opa was de Friese schilder Ype Wenning. Er werd dus veel getekend thuis, ook ik vond het leuk om te doen. Ik kreeg het advies van de ‘textiele werkvormen’ docente van het Carthesius Lyceum in Amsterdam om ‘Tekenen en Textiele werkvormen’ te gaan studeren aan de VL-V. Dat heb ik twee jaar gedaan. Toen ben ik overgestapt naar de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (1980-1984) en heb ik nog een jaar Kunstgeschiedenis gestudeerd.

Ik ben actief als Beeldend kunstenaar en exposeer regelmatig bij KZOD, Kunst Zij Ons Doel, waar ik ook sinds 2004 in het bestuur zit.

Neem ook even een kijkje op de website van Afke voor foto’s van haar eigen werk.