Tekenen & Schilderen

Zaterdagmorgen  –   volwassenen

Tekenen en schilderen begint met goed leren kijken.Iedereen kan leren om goed te kijken. Tekenen en schilderen gaat je dan ook steeds beter af met de juiste aanwijzingen. Je kunt werken in je eigen tempo met persoonlijke begeleiding van de docent. Kijken naar de onderlinge verhoudingen van de onderwerpen die je gaat tekenen, de kleuren die je wilt gaan mengen (kleurenleer)en vorm en toonwaarde zijn belangrijke beeldelementen waar we het over zullen hebben.

We kunnen gaan werken met diverse teken- en schildersmaterialen, zoals houtskool, pastelkrijt of potlood en verfsoorten als aquarel-, acryl-, of olieverf. We onderzoeken de verschillende verfsoorten op hun eigenschappen, brengen een gelaagdheid aan of werken dekkend aan de juiste kleurencombinatie, met penseel, kwast of paletmes. Zo ontdek je ook welk materiaal het beste bij je past.  We kijken geregeld vanuit verschillende hoeken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, we volgen actuele exposities en bij voldoende belangstelling gaan we weer op ‘schoolreis’.

Na afloop van de les bespreken we de resultaten met elkaar. Zo kom je tot nieuwe inzichten  en ontwikkel je je eigen handschrift. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Het plezier in tekenen en schilderen staat altijd voorop.

zaterdag 10.00-12.30 uur
26 lessen € 467,50
Materiaal € 51,50
start: september 2022

Afke Spaargaren

docent: tekenen en schilderen