Onderwerp: naar keuze van de school: voorbeelden: weven, mode, lentekriebels
Medium: Voorwerpen maken met textiel
Vaardigheden: Kinderen maken kennis en leren oude technieken als weven, breien, haken en borduren en die op eigentijdse wijze toepassen in beeldende projecten.Waarnemen, verbeelden met textiel, bespreken,
Competenties: verkennen, ontdekken en presenteren

Geschikt voor onder, midden en bovenbouw, lessen worden zo ingevuld dat alle kerndoelen voor textiel als medium worden ingevuld

Docent: Wilma Bosland

Voorbeelden van textielprojecten:
Weven: In het kader van CreaCunera op vrijdagmiddag weven kinderen in 3 lessen kleurige kleden op een weefraam of karton uit textielresten. Opvallend was de behoefte en mogelijkheid aan individuele keuzes in kleur, structuur en tactiliteit binnen een ogenschijnlijk eenvoudig medium. Geschikt voor alle groepen.

Mode: Groep 5 van de klimop onderzocht in het kader van het thema mode alle aspecten van dit fenomeen. Wat is mode? Welke functie heeft mode? Wat vind je zelf mooi en lelijk? Confectie en Haute couture, raakvlakken tussen mode en kunst.
In de lessen met de kunstdocent leerden de kinderen een aantal vaardigheden die nodig zijn als je zelf kleding wil maken: ontwerpen, knippen, overbrengen van een patroon op stof, diverse steken, naaien op de naaimachine. De lessenserie werd afgesloten met een echte modeshow waarin ze hun zelfontworpen èn gemaakte kleding toonden.