THEATER KONINGSDUYN – LUCAS VAN MERWIJK EN DRUMS UNITED – 12 MEI

Op vrijdagavond 12 mei brengen internationaal bekroond drummer Lucas van Merwijk en Drums United de geschiedenis van de de drums tot leven in Theater Koningsduyn. Drums en ritme zijn tijdens de gehele historie van de mens in talloze vormen aanwezig geweest: van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de moderne uitgebreide sets en drumcomputers. Ritme, trommels en drums zijn niet weg te denken uit ons leven.

Aanstekelijk energiek én verrassend

Je kunt deze avond veel meer dan alleen getrommel verwachten van Lucas en Drums United, want ook zang en dans zijn onlosmakelijk verbonden met de drums. ‘Birth of the Beat’ is een totaalbeleving: een spectaculaire en interactieve muziekvoorstelling met projecties van bewegende beelden die je meenemen op een reis door eeuwen en continenten heen. Een energieke voorstelling met muziek waar mensen van over de hele wereld gewoonlijk op willen bewegen. Stil blijven zitten tijdens deze show is dan ook niet verplicht!

Lucas van Merwijk: “Mensen zijn verrast wat een muziek je kunt maken met alleen drums. ‘Wat een energie!’, krijgen we vaak te horen van mensen die onze voorstelling zagen. Ik heb er zelf ook energie van gekregen. We spelen en reizen over de hele wereld. In onze groep spelen mensen uit Senegal, Venezuela, Bangladesh, Turkije en Nederland. Bij ons zie je hoe mensen uit al die verschillende landen en culturen kunnen samenwerken en spelen; dat vind ik heel bijzonder.”

Over Lucas van Merwijk

Lucas van Merwijk is een toonaangevend figuur in de Europese latin, jazz en percussie scene. Hij is een meervoudig bekroonde drummer, die na zijn studie in Cuba naam verwierf als drummer en percussionist. Van Merwijk leidt ook verschillende ensembles en is een veelgevraagd docent. In 2010 ontving hij de Global Act Award van het Muziek Centrum Nederland voor zijn bijdragen aan de World Music scene. Van Merwijk heeft twee publicaties op zijn naam staan.

Theater Koningsduyn | Vrijdag 12 mei 2023 20.00 uur | Kaarten via de website van Theater Koningsduyn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *