BALLADS: HOPE BETWEEN HEARTBEATS – 18 SEPTEMBER 2022


Op zondagmiddag 18 september 15.00u opent Theater Koningsduyn het nieuwe theaterseizoen met een weergaloos mooie muziek- en dansvoorstelling over de Ballade. ‘Ballads: hope between heartbeats’ vertelt het verhaal van de ballade door de eeuwen heen: één van de oudste liedgenres waarin thema’s als liefde, dood, trouw en ontrouw, geluk en verleiding worden bezongen.

In de huidige maatschappij waarin mensen individueel georiënteerd zijn, de wereld steeds groter wordt en aan ieders voeten ligt, lijkt alles maakbaar. Tegelijkertijd verharden we en bekijken we elkaar steeds kritischer via alle sociale media. Hierdoor voelen mensen zich steeds meer op zichzelf teruggeworpen, kwetsbaar en alleen. Als reactie hierop is er steeds meer behoefte aan storytelling. De ballade vormt een verbindende factor, troostend en verzoenend juist in deze corona-tijd waarin mensen worstelen met gevoelens en weer op zoek zijn naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen: je bent niet alleen.

Het DoelenEnsemble en Neel Verdoorn Dance Projects sloegen de handen ineen voor deze prachtige muziek- en dansvoorstelling over de Ballade en trekken hiermee komend seizoen door het land. Met muziek van Guillaume de Machault, Melody Gardot, Sting, Chopin e.a.

Kaarten zijn nu te koop via de website van Theater Koningsduyn!

Comments are closed.