JOCHEN OTTEN IN THEATER KONINGSDUYN – 26 NOVEMBER 2022

CABARETIER JOCHEN OTTEN DOET ‘ZIJN STINKENDE BEST’

Zaterdag 26 november speelt cabaretier Jochen Otten, vooral bekend van het hilarische tv-sketchprogramma Sluipschutters, z’n cabaretvoorstelling Zijn Stinkende Best in Theater Koningsduyn. Jochen: “Het is een programma waarin ik de meest hilarische stukken uit mijn oeuvre verzameld heb: een soort ‘best of’, met ook nieuwe stukken. Het is een stand-upspecial over hoe ontroerend het is dat iedereen zijn stinkende best doet. En hoe pijnlijk het is dat dat soms niet genoeg is. En dat we daar samen in een theaterzaal alleen nog maar om kunnen lachen.”

“Ik heb de laatste jaren door Sluipschutters en mijn groeiende bekendheid in de theaters zoveel nieuwe fans erbij gekregen die vragen of mijn eerdere programma’s ergens te bekijken zijn. Daarom haalde ik voor dit cabaretprogramma veelal tijdloze grappen uit vier eerdere voorstellingen. Ik koos de verhalen die mij nog steeds diep raken en waar ik nog steeds heel hard om kan lachen. Voor mij een prachtige zoektocht door mijn eigen grappen heen, naar hoe ik en mijn generatie zich door de tijd heen worstelen.”

Jochen Otten kijkt in de voorstelling Zijn stinkende best naar zichzelf en zijn eigen generatie. Een generatie die het moeilijk heeft met het niet kunnen inlossen van de veel te hoge verwachtingen en de belachelijke eisen die ze stelt aan het leven. Generatie nix. De patatgeneratie. Een generatie die de scheefgroei niet wil zien en denkt dat ze overal recht op heeft. Jochen zal zijn stinkende best doen om die bubbel door te prikken.

De pers over ‘Zijn Stinkende Best’

Tomeloze energie, […] grove grappen en gelukkig een flinke dosis zelfspot”, aldus het Brabants Dagblad.

De theaterkrant schreef: “Een onafgebroken stroom aan goed materiaal.”

“Een heerlijk avondje cabaret. Voor je het weet is de anderhalf uur durende show om”, I Love Theater.

Wanneer: zaterdag 26 november 2022, 20.00u
Waar: Theater Koningsduyn, Castricum
Kaarten zijn te koop via de website van Theater Koningsduyn.

Comments are closed.