LENNY KUHR – THEATER KONINGSDUYN – 28 OKTOBER 2022

Lenny Kuhr, de Grand Dame van het Nederlandse lied, brengt deze maand een bezoek aan het Castricums podium: op 28 oktober staat zij in Theater Koningsduyn. Samen met muzikanten Mischa Kook & Reinier Voet brengt zij die avond haar grote en levendige oeuvre ten gehore. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr.


Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Het is een rijk gearrangeerd album waarmee ze weer terug in de spotlights belandt. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing.

“Het lied is de mooiste en levendigste kunstvorm”

Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:
“Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven’, en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.

Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

Wanneer: vrijdag 28 oktober 2022, 20.00u
Waar: Theater Koningsduyn, Castricum
Kaarten zijn te koop via de website van Theater Koningsduyn.

Comments are closed.