Pianiste Regina Albrink opent theaterseizoen 2023 van Theater Koningsduyn!

Het jaar 2022 loopt op z’n eind. Tijd om alvast reikhalzend uit te kijken naar wat 2023 ons gaat bieden! In Theater Koningsduyn begint het nieuwe jaar alvast goed, met het zeer geliefde concert van internationaal concertpianiste Regina Albrink. Op zondagmiddag 15 januari 2023 komt zij naar Castricum voor haar jaarlijks terugkerende succesconcert. Dit concert wordt anders dan voorgaande jaren: ze verrast haar publiek met drie fantastische gastmusici en een zeer veelzijdig programma.

Uiteraard horen we Regina solo op piano, zij zal dan onder andere een stuk van Chopin ten gehore brengen. Ze wordt daarna vergezeld door haar zus, de gitariste Evelien Albrink, met wie ze gezamenlijk Schuberts ‘Arpeggio Sonate’ zal spelen. Met fluitiste Dasha Beltiukova speelt ze de Poulenc Sonate voor fluit en piano. Het concert wordt feestelijk afgesloten met nóg een extra gast: wie dat is blijft nog even geheim. In dit laatste gedeelte bespeelt Regina zelf de accordeon en zorgt de laatste gast van deze middag voor zang en percussie. Dit wordt een dynamisch concert vol verrassingen, wat bezoekers zich nog lang zullen herinneren!

Over Regina Albrink

Regina Albrink behaalde haar solistendiploma in Amsterdam en studeerde aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest. Ze gaf vele concerten en masterclasses in Europa, Noord-Amerika en Azië en heeft al ontelbare keren in Het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld. Haar jaarlijkse kerstrecital daar is steevast uitverkocht: hiermee trekt ze al sinds 1991 bezoekers van over de hele wereld. Over haar laatste recital in Het Concertgebouw werd geschreven:

“Topconcert: parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas. Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt.”

Regina Albrink speelt regelmatig stukken voor muziekliefhebbers op YouTube. Hier speelt ze ‘Berceuse op. 57van Chopin.

Gastmusici Evelien Albrink en Dasha Beltiukova

Evelien Albrink kreeg als klein meisje de eerste pianolessen van haar zus Regina. Ze koos later voor gitaar en studeerde aan de conservatoria in Alkmaar en Brabant en kreeg in Spanje lessen van de befaamde gitarist José Tomás. Ze treedt op als solist en met diverse ensembles zoals Duo Roseta, het Amstel Guitar Quartet en Que Suave!

Dasha Beltiukova was tien jaar toen ze haar debuut maakte als soliste in het Concertgebouw van Minsk. Als jonge muzikante won ze al prijzen en deed ze mee aan internationale muziekwedstrijden en masterclasses. In Nederland heeft ze gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Tegenwoordig treedt ze zowel solistisch als met ensembles op in en buiten Europa.

Pianoconcert Regina Albrink | Zondag 15 januari 2023 – 15:00u | Theater Koningsduyn Geesterhage | Kaarten à €21,- zijn te koop via de website van het theater.

Comments are closed.