CHINEES DRAAIEN EN DECOREREN

Alle leeftijden

Docenten: Li Zhen (China) en Simone Haak(NL) (cursusnr: 95)
Zondag 24 maart van 10.30 – 16.00 uur
€ 57,50 excl. materiaal en bakkosten

Chinees Draaien en Decoreren. Demonstratie draaien en workshop decoreren op Chinees porselein: demonstratie draaien en hands-on decoreren met Chinese kwasten en transfers op echt Chinese porseleinen voorwerpen.

In een ééndaagse workshop wordt u ingeleid in het draaien en decoreren van chinees porselein. ( In power point) presentatie over keramiek in China, de samenwerking tussen Li Zhen en Simone Haak (ZhenXi), over de techniek die door Chinese pottenbakkers wordt gebruikt en de Chinese schildertechnieken. Li Zhen geeft een demonstratie theepotten draaien en neemt eigen werk mee om een idee te geven van de resultaten. Tijdens een theeceremonie kan er Chinese thee worden geproefd.

In de middag gaat u zelf aan de slag: Na een demonstratie over de technieken en motieven die door Chinese schilders gebruikt worden om keramiek te decoreren, ga je zelf aan de slag. Hierbij gebruik je authentieke, handgemaakte Chinese kwasten en de uit China afkomstige decals. Om de penseelstreek van de verschillende kwasten te leren kennen, wordt er eerst met water geoefend op speciale tekenborden op A4 formaat, het ‘Magic Board’. De porseleinen producten waarop gedecoreerd wordt, komen uit China en zijn biscuit (1 keer) gebakken. Men kan kiezen uit verschillende modellen, schaaltjes, vaasjes, bekers en diverse dekseldozen. Na het decoreren worden de producten geglazuurd en gebakken. Later, na het bakken, kan het werk mee naar huis worden genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *