Concert op zondag – verzorgd door Toonbeeld – presenteert dit keer een bijzonder strijkkwartet. Maaike Peters (cello), Rani Kumar (altviool), Merel Jonker (viool) en Francoise van Varsseveld (viool) kennen elkaar van het Utrechts conservatorium en spelen al jaren samen op hoog niveau. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar klassieke strijkkwartetten in de dubbele betekenis van het woord. Zij spelen van:
Andriessen ‘L’indifferent’
Het strijkkwartet bestaat uit drie korte deeltjes en is getiteld “L’indifferent”, de onverschillige. Alsof Andriessen het in 1969 zo even uit zijn mouw schudde.
Haydn strijkkwartet in G mineur opus 20
Haydn schreef de zes ‘opus 20’ kwartetten in 1772. Een van de strijkkwartetten is geschreven in G mineur wat destijds ongebruikelijk was. Misschien is dat ook een reden dat het niet zo vaak wordt uitgevoerd, terwijl het juist een zeer interessante compositie is.
Borodin strijkkwartet no 2 in D groot
Alexander Borodin was behalve componist ook chemicus en fysicus was. Dankzij Listz werd zijn werk ook buiten Rusland bekend. Fascinerend is de grote diversiteit aan stijlen in de verschillende delen van dit romantische kwartet. Vooral de Nocturne, het prachtige derde deel, is erg bekend geworden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen (<12) € 5,00; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen. Reserveren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *