Er zijn bij Toonbeeld al heel wat aanmeldingen binnengekomen voor het exposeren van zelf vervaardigde kunst tijdens de feestdagen. Door de verhuizing eind vorig jaar van de Nassaustraat naar het nieuwe onderkomen in cultureel centrum Geesterhage is echter veel meer ruimte beschikbaar. Ruimte die bovendien voor de bezoekers en exposanten veel aantrekkelijker is.

 

Tot 12 december is er nog de mogelijkheid zich aan te melden via www.toonbeeld.tv. Hoe meer kunst er te zien is, hoe aantrekkelijker de expositie wordt. Deze duurt van 25 t/m 28 december. Men hoeft overigens geen (oud)-cursist van Toonbeeld te zijn. Deelname is juist bedoeld voor alle Castricummers en de kunstwerken kunnen van alles zijn. Die kunnen variëren van beeldhouwwerk, tekeningen, etsen, schilderijen, textiele werkvormen en keramiek tot siersmeedkunst, calligrafie, fotografie enz. Elke exposant kan maximaal vier objecten inbrengen en de inschrijfkosten bedragen slechts € 7,50.

 

Thema

Zoals elk jaar is ook nu weer voor een thema gekozen. Dit keer is het: “Gedicht & Beeld” Mocht het iemand aan inspiratie op dat terrein ontbreken, dan zijn op www.dichters.nl duizenden gedichten, gerangschikt naar onderwerp te vinden. Daaronder ook gedichten over kunst. De tentoonstellingscommissie hoopt dat  het thema veel deelnemers aanspreekt, maar het is beslist geen verplichting zich daaraan te houden. Aangezien Toonbeeld zowel actief is op het gebied van muziek als beeldende kunst, wordt ook deelname van musici èn dichters op prijs gesteld.

 

Warm welkom

Tot nu toe is gebleken dat de tentoonstelling grote belangstelling trekt van bezoekers uit Castricum en omgeving. Dat deze in de kerstperiode wordt gehouden, draagt daar zeker aan bij. De tentoonstelling wordt op eerste kerstdag officieel geopend om 14:00 uur. De aansluitende drie dagen is de openingstijd van 13:00 tot 17:00 uur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *