Velen kennen Regina onder meer van het kerstrecital in het Concertgebouw; een jaarlijks terugkerend evenement. Maar ook in het kader van Concert op zondag, georganiseerd door Toonbeeld, is ze al meerdere keren opgetreden.

 

Zo speelde ze begin vorig jaar bijvoorbeeld tijdens de piano-estafette, waarmee zowel de nieuwe concertzaal van Geesterhage als het nieuwe jaar feestelijk werd ingeluid. Toonbeeld wil die traditie graag voortzetten met opnieuw een bijzonder concert op 21 januari. Het bestaat dit keer uit drie keer 30 minuten, waarbij telkens de samenstelling van de musici als het soort muziek wisselen. Regina opent als soliste de eerste sessie met werken van Bach, Chopin en Sinding. Na een korte pauze speelt ze in het tweede gedeelte samen met klarinettist Jos Ruiters onder ander een sonate van Poulenc. Zij en Jos vormen al jaren een duo.

 

Surprise
Na de grote pauze voegt (jazz)gitarist Luuk Janssen (28) zich bij hen voor de laatste sessie. Dit slotgedeelte bestaat uit lichte muziek (op hoog niveau), maar de grootste verrassing zal ongetwijfeld de instrumentwissel van Regina zijn. Meer verklappen we niet, maar bij voorbaat staat vast dat haar spel niet minder virtuoos zal zijn. In elk geval beantwoordt het geheel aan de opzet van het concert: een Musical Music Mix. Houdt u er wel rekening mee dat dit keer voor een eerdere aanvangstijd is gekozen en wel 14.30 uur (i.p.v. 15.30).

 

Reserveren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *