Concert op zondag – verzorgd door Toonbeeld – brengt als laatste concert van dit seizoen het optreden van een flamboyante zangeres, die bijna letterlijk de sterren van de hemel zingt. Haar naam viel al al bij het concert op 18 februari jl. met Monique Lansdorp, die vertelde dat zij regelmatig met Rolinha optreedt. Een gelukkig toeval dus, dat u op 25 maart a.s. alsnog de kans krijgt van haar stem en voordracht te genieten.
Haar programma bestaat uit een mix van allerlei stijlen, die het beste onder de noemer wereldmuziek kunnen worden samengevat. Het accent zal echter, omdat ze dit keer met haar zigeunertrio optreedt, komen te liggen op Klezmer- en Balkan muziek. Het zijn deels verwante genres die eigenlijk nooit vervelen en dit keer extra cachet krijgen doordat één van de leden van het trio de cimbalom bespeelt. Dit instrument wordt ook wel cimbaal genoemd en verleent de zigeunermuziek haar bijzondere karakter door de melancholieke en tegelijkertijd exotische klank. Niet toevallig, want het is ook ontwikkeld in het hartland van de zigeunermuziek: Hongarije. Kortom, het belooft weer een bijzondere muzikale happening te worden.
Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen (<12) € 5,00; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen. Reserveren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *