Concert op zondag – verzorgd door Toonbeeld – neemt u dit keer mee op reis langs de Donau. Niet langs het zoetgevooisde gedeelte van Johann Strauβ en consorten, maar daar waar de Balkan begint. Monique Lansdorp (viool), Hans Derksen (accordeon) en Maja Kuijper (zang) nemen u mee op een muzikale reis waar veel te ontdekken valt en waarvan u nog nooit gehoord zult hebben. Van Roemeense hora, Servische kolo, Macedonische pajdushko, Bosnische sevdah (de blues van de Balkan), Griekse kalamatianos en Bulgaarse racenica tot Klezmer bulgar en Hongaarse verbunkos.

Al luisterend kunt u zich die zondagmiddag even niet in een concertzaal maar in een Mechana, een Ottomaans wijn- & muziekhuis, wanen. Die indruk zal nog worden versterkt door de instrumenten die het trio bespeelt. Naast viool en accordeon zijn dat: trompetviool, gadulka, mandoline, mandola, tambura, def, darbuka, tapan en tamboerijn. Als dat niet exotisch klinkt?

Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen (<12) € 5,00; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen.

Reserveren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *