We gaan weer beginnen!!! Open lessen beeldende kunst bij Toonbeeld.

Er schijnen mensen te zijn die denken dat Toonbeeld niet meer bestaat omdat het oude gebouw momenteel wordt gesloopt.

Nou, niks is minder waar. Toonbeeld is sinds Januari dit jaar gevestigd in een prachtig nieuw onderkomen in Geesterhage.

De aftrap van het nieuwe seizoen was afgelopen zaterdag met een spetterende open dag. Voor wie dat gemist heeft zetten we volgende week nog een keer alle deuren open tijdens de start van cursussen waar nog plaats is voor nieuwe cursisten.

Tijdens de eerste les bent u welkom om te kijken en mee te doen. U betaalt de les alleen dan, als u zo enthousiast wordt dat u zich voor de hele cursus opgeeft.

Wanneer?

Op vrijdag15 september 10.00 uur kunt u aan de slag met steenhakken  Eénmaal per maand een hele dag intensief beeldhouwen in de letterlijke betekenis van het woord: een beeld houwen uit steen. Beginners gaan aan het werk met speksteen, mergel of een zachte kalksteen. Degenen met meer ervaring hakken met hamer en beitel in de diverse middelharde steensoorten als kalksteen of marmer, of in hardsteen.

Op dinsdagavond 19 september  vanaf 19.30 uur keramiek. U kan op deze avond kiezen tussen handvormen en draaien. Ook veel aandacht voor decoratietechnieken, zoals schilderen met engobes en terra sigillata, glazuren en werken met transfers.

Op woensdagavond 20 september vanaf 19.30 uur tekenen en beeldhouwen.

Op zaterdag 23 september pottenbakken 10.00-15.30 uur. Als u wilt leren draaien of uw draaitechniek verbeteren, is deze cursus een aanrader. Eén keer per maand een hele dag intensief met klei aan de slag met professionele  individuele begeleiding. Iedereen heeft een eigen draaischijf en kan werken op eigen niveau.

Op dinsdagavond 26 september vanaf 19.30 uur etsen: Docent Serge van Empelen gaat bij Toonbeeld beginnen met een serie lessen over het etsen. Altijd al willen leren etsen? Een prachtige artistieke prent maken? Kom dan deze cursus volgen. Leer werken in droge naald, verni mous en afdeklakken. Maken van Aquatinten is mogelijk en Toonbeeld vier grote etspersen klaar voor gebruik. Een compleet abc voor het hele proces voor het maken van een uiteindelijke prachtige gedrukte ets.

Op vrijdagavond 29 september 19.00 uur Ruimtelijk vormgeven: Een spiksplinternieuwe cursus onder leiding van Serge van Empelen. Wat is het verschil met de gewone beeldhouwcursussen? We gaan in de lessen meer vanuit een conceptuele manier van start. We gaan kijken welke materialen voor jouw bewuste idee aansluit en daarmee werken. Wil je materialen combineren? De docent heeft een ruime kennis in het werken met diverse materialen en technieken. Veel technieken zijn mogelijk en we onderzoeken de eigen ontdekking in de beeldende disciplines om tot een zelfstandig ruimtelijk werk te komen.  Als leidraad werken we met opdrachten of aan de slag wil met eigen ideeën. De kunstenaardocent is er om te inspireren en begeleiden.

Ook gaat het kinderatelier weer van start. Dit keer met twee nieuwe docenten. Serge van Empelen en Anouk Bouwman.  Op  woensdag 27 september voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, op vrijdagmiddag 29 september voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Zit uw kind qua leeftijd net een beetje op het randje of heeft u een kinderen in beide leeftijden, kom dan naar allebei de lessen, want de docenten zijn gaarne bereid en in staat om dit op te lossen.

Zoals al gezegd, deelname aan de open lessen is gratis, maar telt als de eerste les als u zich voor de hele cursus aanmeldt. Zo biedt Toonbeeld u de kans om vrijblijvend kennis te maken met de docenten en wat zij te bieden hebben op hun vakgebied. We willen wel graag dat u zich even aanmeldt voor de open lessen zodat de docenten weten wie ze kunnen verwachten. Dat kan door een telefoontje naar Toonbeeld tijdens kantooruren 0251659012 of een mail naar info@toonbeeld.tv.

Voor meer info over prijzen en duur van de cursus en direct aanmelden: zie www.toonbeeld.tv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *