Zang

Zang
Docent: Claudia Reij

Zangles is voor iedereen die het leuk vindt om te zingen maar ook voor de mensen die serieus wat met zingen willen gaan doen.
De zangles begint meestal met inzingen. Dat bestaat uit verschillende oefeningen die dienen als warming-up voor de stem. Daarnaast werken we tegelijkertijd ook aan techniek zodat de leerling op een gezonde manier zijn stem leert te gebruiken en die ontwikkelt. Ook werken we aan onder andere de ademhaling, houding, uitspraak, klankvorming, intonatie enz.
Verder besteden we de meeste tijd in de les aan het zingen van liedjes uitgekozen door de leerling of docent. We behandelen meerde stijlen zoals pop,rock, musical en jazz. Hierdoor zal de leerling ervaren dat in elke stijl, met dezelfde basistechniek weer anders wordt gezongen doormiddel van klankvorming timing enz. Met het uitgekozen liedje werken we eerst aan de techniek zodat de leerling het liedje op een zo’n prettig mogelijke manier kan zingen, die ook lekker klinkt. Daarnaast werken we ook aan interpretatie. Waar gaat de tekst over en hoe breng je dat over op je publiek en hoe presenteer je jezelf.
Als de leerling het wenst, kan er ook aan klassieke stemvorming worden gewerkt, of de conditie van de stembanden kan worden verbeterd, als aanvulling op bv logopedie of ter voorkoming van stemproblemen (of herstel van stemproblemen).
Meest geschikte leeftijd om te beginnen is vanaf 13 jaar, daarvoor alleen na auditie.

Zie hier de tarieven 

Inschrijven