Jeugd
Toonbeeld Beeldende Kunst voor kinderen biedt creatieve cursussen voor de jeugd uit Castricum, Akersloot en Limmen. Kinderen kunnen een keuze maken tussen 2- en 3-dimensionale technieken en leren daarmee zich beeldend uit te drukken. Bij al deze lessen gaat het aanleren van ambachtelijke en kunstzinnige vaardigheden samen met plezier in de eigen creatieve mogelijkheden.

OUDER EN KIND ATELIER

2 t/m 4 jaar

Docent: Ellen van Putten ma, di, wo of do 10.00-11.30 uur    cursusnr. 54
6 lessen € 76,00 materiaal € 15,00
Start: maart 2020

Het is voor veel ouders vaak makkelijker de creativiteit van ons kind te zien dan die van onszelf. Wek je eigen creativiteit weer tot leven door samen met je kind scheppend bezig te zijn in ons inspirerende atelier. Samen creëren versterkt de band tussen ouder en kind. Het ontdekken en genieten staat dan ook centraal in het Ouder en Kind atelier. Het atelier is gericht op het ontwikkelen van creativiteit bij beiden, zodat ouders heel bewust en speels hun kinderen kunnen begeleiden op een gezond en creatief pad. De docent draagt zorg voor een stimulerende omgeving, waar ouders en kinderen naar hartelust kunnen experimenteren. Er wordt gewerkt met materialen die de nieuwsgierigheid prikkelen en die uitdagen om te onderzoeken. Het samen doen is het doel

Inschrijven

KINDERKUNSTLAB DINSDAG

Docent: Ellen van Putten dinsdag of woensdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 51
10 lessen € 85,00 materiaal € 15,00
Start: 11 februari 2020

Houd jij van tekenen, schilderen, boetseren of bijvoorbeeld bouwen? Kinderen zijn van nature onderzoekers en in het KinderkunstLAB! staat het onderzoeken en experimenteren dan ook centraal. Er wordt gewerkt met materialen die de nieuwsgierigheid prikkelen en die uitdagen om te onderzoeken. Bij het KinderkunstLAB! worden kinderen gestimuleerd om hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. We werken vanuit het materiaal om de verschillende mogelijkheden te verkennen, bijvoorbeeld met verf, inkt, klei, stof, natuurlijk materiaal, afvalmateriaal, hout en meer. Ook wordt er gewerkt vanuit een thema of geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. Er is steeds een wisselend aanbod van materialen. Zo nu en dan worden de kunstwerken geëxposeerd in de wandelgangen. Kom je verwonderen en ontwikkel je kunstenaarstalent!

Inschrijven

KINDERKUNSTLAB WOENSDAG

Docent: Hanna Looye woensdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 50
10 lessen € 85,00 materiaal € 15,00
Start: 4 maart 2020

Houd jij van tekenen, schilderen, boetseren of bijvoorbeeld bouwen? Bij het KinderkunstLAB! worden kinderen gestimuleerd om hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. Kinderen zijn van nature onderzoekers en daarom dagen de lessen de kinderen uit om te onderzoeken en te experimenteren, waarbij ze hun fantasie en creativiteit zullen aanspreken. In het Kinderkunst LAB! experimenteren we met verschillende materialen en technieken. Je leert o.a grafische technieken, boetseren, tekenen, schilderen en 3D objecten maken. Het onderzoek doen en het creatieve proces van ieder kind staat voorop. We werken vanuit het materiaal maar ook naar thema of geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. Er is steeds een wisselend aanbod van materialen. Zo nu en dan exposeren de jonge kunstenaars hun werk in de wandelgangen. Kom je verwonderen en ontwikkel je kunstenaarstalent!

Inschrijven

STRIPTEKENEN

12 - 16 jaar

Docent: Hanna Looye zaterdag 14.00-16.00 uur    cursusnr. 86
5 lessen € 125,00 (excl. materiaal)
Start: 7 maart 2020

Introductie cursus striptekenen voor 12 tot 16 jaar. Voor de mensen die poppetjes tekenen bij hun aantekeningen, die woorden schrijven met geluidseffecten, die manga en comics kennen of die het liefst een verhaal vertellen met plaatjes is er nu de introductie cursus striptekenen op zaterdag. In vijf lessen van ieder twee uur gaan we in op wat een stripverhaal is en hoe je er een maakt. Er wordt geschetst, getekend, geschreven en je ontwerpt je eigen stripfiguren die een rol spelen in jouw eigen getekende verhaal.

Inschrijven