Jeugd
Toonbeeld Beeldende Kunst voor kinderen biedt creatieve cursussen voor de jeugd uit Castricum, Akersloot en Limmen. Kinderen kunnen een keuze maken tussen 2- en 3-dimensionale technieken en leren daarmee zich beeldend uit te drukken. Bij al deze lessen gaat het aanleren van ambachtelijke en kunstzinnige vaardigheden samen met plezier in de eigen creatieve mogelijkheden.

KINDERKUNSTLAB

5 t/m 8 jaar

Docent: Ellen van Putten dinsdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 51
10 lessen € 83,00 materiaal € 15,00
Start: dinsdag 5 februari 2019

Houd jij van tekenen, schilderen, boetseren of bijvoorbeeld bouwen? Kom je kunstenaarstalent ontwikkelen bij het KinderkunstLAB! Kinderen maken overal sporen. Ze zijn van nature onderzoekers en in het Kinderkunst LAB! staat het onderzoeken en experimenteren dan ook centraal. Er wordt gewerkt met materialen die de nieuwsgierigheid prikkelen en die uitdagen om te onderzoeken. Bij het KinderkunstLAB! worden kinderen gestimuleerd om hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. We werken vanuit het materiaal om de verschillende mogelijkheden van het materiaal te verkennen. Bijvoorbeeld met verf, inkt, klei, stof, natuurlijk materiaal, afvalmateriaal, hout en meer. Hiermee maken de kinderen hun eigen sporen. We werken ook naar thema (zoals bijvoorbeeld een seizoen of dieren) of we werken geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. Er is steeds een wisselend en inspirerend aanbod van materialen. We sluiten de lessen af met een presentatie in de vorm van een tentoonstelling voor de ouders. Kom je verwonderen en ontwikkel je kunstenaarstalent!

Inschrijven

KINDERKUNSTLAB

vanaf 9 jaar

Docent: Ellen van Putten dinsdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 50
10 lessen € 83,00 materiaal € 15,00
Start: dinsdag 5 februari 2019

Houd jij van tekenen, schilderen, boetseren of bijvoorbeeld bouwen? Bij het KinderkunstLAB! worden kinderen gestimuleerd om hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. Kinderen zijn van nature onderzoekers en daarom dagen de lessen de kinderen uit om te onderzoeken en te experimenteren, waarbij ze hun fantasie en creativiteit zullen aanspreken. In het Kinderkunst LAB! experimenteren we met verschillende materialen en technieken. Je leert o.a grafische technieken, boetseren, tekenen, schilderen, houtbewerking… We maken stempels, we recyclen afvalmaterialen tot kunstwerken en we doen nog veel meer. Het onderzoek doen en het creatieve proces van ieder kind staat voorop. We werken vanuit het materiaal maar ook naar thema of geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. De ontwikkeling van de eigen beeldtaal van ieder kind staat centraal. Er is steeds een wisselend en inspirerend aanbod van materialen. We sluiten de cursus af met een presentatie in de vorm van een tentoonstelling voor de ouders. Kom je verwonderen en ontwikkel je kunstenaarstalent!

Inschrijven