Jeugd
Toonbeeld Beeldende Kunst voor kinderen biedt creatieve cursussen voor de jeugd uit Castricum, Akersloot en Limmen. Kinderen kunnen een keuze maken tussen 2- en 3-dimensionale technieken en leren daarmee zich beeldend uit te drukken. Bij al deze lessen gaat het aanleren van ambachtelijke en kunstzinnige vaardigheden samen met plezier in de eigen creatieve mogelijkheden.

OUDER EN KIND ATELIER

2 t/m 4 jaar

Docent: Vacature
ma, di, wo of donderdag 10.00-11.30 uur    cursusnr. 54
6 lessen € 75,00 materiaal € 15,00
Start: nog niet bekend

Voor sommigen van ons is het misschien makkelijker de creativiteit van ons kind te zien dan die van onszelf. Maar als we de openheid en het gevoel voor mogelijkheden van onze kinderen in onszelf toelaten, zullen die ons eigen creatieve potentieel zeker weer tot leven wekken. Samen creatief bezig zijn maakt je samen krachtig als ouder en kind en voedt de relatie met je kind en jezelf. Samen spontaan ontdekken en genieten staat dan ook centraal in het Ouder en Kind atelier. Het Ouder en Kind atelier is gericht op het ontwikkelen van creativiteit bij beiden, zodat ouders heel bewust en speels hun kinderen een gezond en creatief pad kunnen wijzen naar de toekomst. De docent draagt zorg voor een inspirerende omgeving, waar ouders en kinderen zich kunnen terugtrekken en waar geconcentreerd gewerkt kan worden. Er wordt gewerkt met materialen die de nieuwsgierigheid prikkelen en die uitdagen om te onderzoeken.

Inschrijven

KINDERKUNSTLAB

5 t/m 8 jaar

Docent: Ellen van Putten
dinsdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 51
10 lessen € 83,00 materiaal € 15,00
Start: vrijdag 28 september 2018

Houd jij van tekenen, schilderen, boetseren of bijvoorbeeld bouwen? Kom je kunstenaarstalent ontwikkelen bij het KinderkunstLAB! Kinderen maken overal sporen. Ze zijn van nature onderzoekers en in het Kinderkunst LAB! staat het onderzoeken en experimenteren dan ook centraal. Er wordt gewerkt met materialen die de nieuwsgierigheid prikkelen en die uitdagen om te onderzoeken. Bij het KinderkunstLAB! worden kinderen gestimuleerd om hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. We werken vanuit het materiaal om de verschillende mogelijkheden van het materiaal te verkennen. Bijvoorbeeld met verf, inkt, klei, stof, natuurlijk materiaal, afvalmateriaal, hout en meer. Hiermee maken de kinderen hun eigen sporen. We werken ook naar thema (zoals bijvoorbeeld een seizoen of dieren) of we werken geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. Er is steeds een wisselend en inspirerend aanbod van materialen. We sluiten de lessen af met een presentatie in de vorm van een tentoonstelling voor de ouders. Kom je verwonderen en ontwikkel je kunstenaarstalent!

Inschrijven

KINDERKUNSTLAB

vanaf 9 jaar

Docent: Ellen van Putten
dinsdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 50
10 lessen € 83,00 materiaal € 15,00
Start: vrijdag 28 september 2018

Houd jij van tekenen, schilderen, boetseren of bijvoorbeeld bouwen? Bij het KinderkunstLAB! worden kinderen gestimuleerd om hun eigen beeldtaal te ontwikkelen. Kinderen zijn van nature onderzoekers en daarom dagen de lessen de kinderen uit om te onderzoeken en te experimenteren, waarbij ze hun fantasie en creativiteit zullen aanspreken. In het Kinderkunst LAB! experimenteren we met verschillende materialen en technieken. Je leert o.a grafische technieken, boetseren, tekenen, schilderen, houtbewerking… We maken stempels, we recyclen afvalmaterialen tot kunstwerken en we doen nog veel meer. Het onderzoek doen en het creatieve proces van ieder kind staat voorop. We werken vanuit het materiaal maar ook naar thema of geïnspireerd door een kunstenaar of kunststroming. De ontwikkeling van de eigen beeldtaal van ieder kind staat centraal. Er is steeds een wisselend en inspirerend aanbod van materialen. We sluiten de cursus af met een presentatie in de vorm van een tentoonstelling voor de ouders. Kom je verwonderen en ontwikkel je kunstenaarstalent!

Inschrijven