Jeugd
Toonbeeld Beeldende Kunst voor kinderen biedt creatieve cursussen voor de jeugd uit Castricum, Akersloot en Limmen. Kinderen kunnen een keuze maken tussen 2- en 3-dimensionale technieken en leren daarmee zich beeldend uit te drukken. Bij al deze lessen gaat het aanleren van ambachtelijke en kunstzinnige vaardigheden samen met plezier in de eigen creatieve mogelijkheden.

Kinderatelier voor de jongsten

5 t/m 8 jaar

Docent: Anouk Bouwman
Vrijdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 51
10 lessen € 82,50 materiaal € 15,00
Start:vrijdag 19 januari 2018

Deze lessen zijn speelse en tactiele kunstlessen vol spannende en uitdagende opdrachten, waarbij spelenderwijs ontdekken en plezier hebben belangrijk is. Ben jij een kleine kunstenaar? In onze serie lessen kun je onderzoeken en experimenteren met allerlei verschillende materialen, zoals klei, hout, verf en gips. Je krijgt spannende opdrachten om te bouwen of te schilderen. Natuurlijk krijgt je eigen fantasie daarbij alle ruimte. De docent biedt elke les een thema, materialen, creativiteit en structuur. De lessen zijn gericht op de jongste kunstenaars, kinderen van 5 tot 8. Bij ons mag je smeren, poetsen, bouwen, voelen, knijpen en kliederen. Na afloop van elke les neem je een echt kunstwerk mee naar huis!

Inschrijven

Kinderatelier

vanaf 9 jaar

Docent: Serge van Empelen
Dinsdag 16.00-17.30 uur    cursusnr. 50
10 lessen € 82,50 materiaal € 15,00
Start: dinsdag 26 september 2017

In het kinderatelier ga je samen tekenen en schilderen en je leert een hele oude druktechniek. Je staat achter een echte schildersezel en je leert linodruk techniek. We maken een echt schilderij dat je op je kamer kunt hangen. De ene keer vertellen we een verhaal, de andere keer maken we een schilderij zoals Picasso, van Gogh of andere beroemde schilders dat deden. Door naar hun schilderijen te kijken en het te doen zoals zij dat deden leer je op verschillende manieren te schilderen, maar je mag natuurlijk ook je fantasie de vrije loop laten. Je krijgt zowel les in het platte vlak als lessen ruimtelijk , de mogelijkheden zijn eindeloos. Iedereen tussen 9 en 13 jaar kan meedoen, zowel beginnelingen als gevorderden. Dus ook kinderen die de cursus al eerder hebben gevolgd zijn weer van harte welkom want we verzinnen ieder jaar andere opdrachten. Er is tijd om langer aan beelden en schilderingen door te werken, zodat je het gevoel krijgt techniek en materiaal in je vingers te krijgen. Ter afsluiting organiseren we met elkaar een mooie tentoonstelling om alles aan je familie of vrienden en vriendinnen te laten zien. Kom je ook?

Inschrijven

Pottenbakken voor kinderen

vanaf 10 jaar

Docent: Wilma Bosland
Dinsdag 16.30-18.00 uur    cursusnr. 52
6 lessen € 52,50 materiaal € 15,00
Start: 12 december

Hoe leuk is dat! Je leert met klei kommen, borden en bekers draaien op een echte pottenbakkersdraaischijf en je gaat ze ook nog beschilderen met hele mooie kleuren. Aan het eind van de cursus heb je je eigen servies gemaakt en eet je je chips of je yoghurt uit je eigen bakjes en kommetjes. Alleen voor kinderen die niet bang zijn voor vieze vingers!

Inschrijven