Concerten

TOONBEELD CONCERTEN

organiseert in het seizoen 2019-2020 een reeks concerten voor jong en oud. Deze concerten vinden plaats in theater Koningsduyn in Geesterhage aan de Geesterduinweg 3, 1902 CB te Castricum. De aanvangstijd is 15.00 uur.
Toegangsprijzen van de concerten zijn:


  €  15,50
cjp / 65+  €  13,50
kinderen  € 6,50
abonnement (4 concerten) €  52,50
abonnement (8 concerten) €  99,00


U kunt hier een of meer abonnementen reserveren. Dit abonnement ligt dan bij het eerste concert dat u bezoekt voor u klaar.

Monica & Manito

Wereldmuziek
22 september 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Monica & Manito


Mónica Coronado & Manito

”Melodías del Corazón “.
Zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een concertprogramma genaamd ”Melodías del Corazón “. Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Op het repertoire staat zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers.
Bij de concerten krijgt Monica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur! Monica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha. Als kind hoorde zij vaak in de auto van haar vader cassettebandjes met flamencomuziek. Toen ze 25 jaar was, is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan In deze periode heeft aan verschillende muziekstijlen geproefd. Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd. Hier woont ze dan ook al zo’n 15 jaar. De Spaanse gitaar is voor Manito een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Het spel van hem is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’
Meer info www.monicacoronado.com

Het concert begint om 15:00 in concertzaal ‘Konigsduyn’ van Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen (<12) € 6,50; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen. .

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via onderstaande "bestelknop"

Hobbema Trio

Klassiek
20 oktober 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met het Hobbema Trio


HET HOBBEMA-TRIO

Het Hobbema-trio werd opgericht in 2004 door drie musici die daarvoor al in verschillende orkesten en ensembles samenspeelden. Het Hobbema-trio heeft zich gespecialiseerd in 18e en 19e eeuwse kamermuziek, maar schuwt niet om ook verrassend werk van recentere datum te programmeren. Het trio wordt gevormd door violist Jussi Paananen en celliste Jeanny Beerkens en pianiste Yumi Toyama.

Violist Jussi Paananen studeerde aan het conservatorium van Kuopio (Finland) bij de beroemde Oekrainse muziekpedagoog Zoja Istomina en aan het Conservatorium van Rotterdam bij Benzion Shamir. In 1996 haalde hij het Uitvoerend Musicus diploma in Finland. Verder volgde hij met zijn Finse Hekkali-strijkkwartet masterclasses bij Hagai Shaham (Israel), het Moskou trio, het Pihtipudas-quintet en het New Helsinki quartet. Inmiddels woont hij al 20 jaar in Nederland, werkt als viooldocent en treedt op met diverse ensembles en projecten. Jussi Paananen is verbonden als viooldocent aan de muziekscholen in Den helder (Triade), Castricum (Toonbeeld) en Den Burg (Artex).

Celliste Jeanny Beerkens studeerde aan het Maastrichts Conservatorium bij Frans van der Grinten en aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Elias Arizcuren. Ze was 10 jaar lid van het Hobbema strijkkwartet, trad veelvuldig op in binnen- en buitenland met het Conjunto Iberico cello-octet waarmee ze ook enkele CD´s opnam. Tegenwoordig geeft ze les aan de muziekscholen te Amstelveen en Bloemendaal en is ze lid van het Hobbema-trio. Jeanny speelde op een cello die haar ter beschikking werd gesteld door het Nationaal Instrumentenfonds. Deze cello was in opdracht van het fonds in 1995 gebouwd door Annelies Steinhauer. Nu heeft ze sinds juni 2011 een eigen cello van Annelies, ook nieuw bouw.

Pianiste Yumi Toyama begon in haar geboorteland al op 3-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde in de V.S. bij Julio Esteban aan het Peabody Conservatory of Music van de Johns Hopkins University te Baltimore. Haar Master’s degree behaalde zij in Polen in 1993 bij Regina Smendzianka en Maria Szraiber aan de F. Chopin Academy of Music in Warschau. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses bij o.a. Samuel Sanders, Leon Fleisher, György Sándor, Victor Merzhanov en Lev Naumov. Gedurende haar studie in Polen verdiepte zij zich o.a. in de pianoliteratuur van haar gastland: van Chopin tot Szymanowski en Bacewicz. Yumi bleef tot 1999 aan de academie verbonden als pianist in de faculteit voor strijkinstrumenten. Onderwijl trad zij regelmatig op in binnen- en buitenland en won een aantal prijzen op Internationale Pianoconcoursen zoals de Chopin-prijs in de A. Radziwill International Piano Competition in Polen. Zij maakte meerdere radio- en tv-opnamen bij de Poolse Nationale omroep en bij de Duitse omroep ARD. Tegenwoordig werkt Yumi vanuit Amsterdam en treedt regelmatig op in solorecitals en als kamermusicus, zowel binnen als buiten Nederland. Zo trad zij op in Italie, Duitsland, Verenigde Staten, Japan, Polen en Tsjechi. Ze werkte meerdere jaren als pianist samen met o.a. de violist Herman Krebbers en de cellist Dmitri Ferschtman tijdens masterclasses bij de International Holland Music Sessions te Bergen. Yumi’s eerste solo-cd kwam tot stand in 2010 met werken van Scarlatti, Schumann, Chopin en Szymanowski, opgenomen in Zwitserland. Naast haar concerten helpt Yumi een nieuwe generatie pianotalenten zichzelf te ontwikkelen: enkele van haar leerlingen hebben concoursen gewonnen, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in 2011. Recentelijk trad Yumi op in meerdere concerten in het kader van het 100-jarige bestaan van het Genootschap Nederlandse Componisten (2011). Dit gaf haar de gelegenheid om onbekende Nederlandse werken te ontdekken en toe te voegen aan haar repertoire. In hetzelfde jaar is Yumi een duo begonnen met de Russische sopraan Natalja Yakovleva. Met hun programma “Beau Soir”, met werken van Debussy en Faur, verdiepen zij zich in de Franse literatuur.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via onderstaande "bestelknop"
Maria de Fatima

Fado

17 november 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Maria de Fatima

More than ‘just’ a singer, Maria de Fátima is a Fado phenomenon: born in 1961 in a working-class neighbourhood of Lisbon (Boavista), she started performing in public at the age of 10. In 1974, she won the most important competition in the world of Fado: ‘Grande noite do Fado’. After that her life turned upside-down: the ‘Miúda de Boavista’ (Little Girl from Boavista) was touring throughout the country and also travelled abroad… she recorded LPs and had to quit school… she sang in theatres, casinos, galas, … she sang with Amália, Camané, Fernando Mauricio, …

Then suddenly (in 1981), she disappeared. Only her mother knew that Maria had emigrated to Amsterdam. She took to a quiet family life, performing once in a while at small occasions. Only in 2001, she went back to recording and henceforth conquered the theatres of the Netherlands, Belgium and Germany. Meanwhile, Maria de Fátima has recorded another 6 albums!

In the 40 years of her career, Maria de Fátima has been singing a wide repertoire of traditional Fado, songs written by herself or especially for her, the so-called ‘Fado canção’ in the manner of Amália Rodrigues and Dulce Pontes, but also a repertoire beyond the context of Fado: no matter if she interpretes Jaques Brel, Diana Ross or Maria Bethania- from the moment Maria starts singing, everything is turned into Fado! According to herself, Fado is …

Lately, Maria had a number of combined shows with male singers Thé Lau, Fernando Lameirinhas, Miguel Ramos. In her own show she’s always accompanied by Daniel Raposo (Port. gtr), Hans van Gelderen (classical gtr) and Felix Hildenbrand (doublebass). On sept 6th 2016, Maria joined the Order of Infant Henry the Navigator, invited by the president of Portugal to honour her merits for the culture of her motherland!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de "bestelknop"

Gloed

Nederlandstalige kleinkunst
15 december 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Gloed

Nederlandstalige kleinkunst
Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied. Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij.

Gloed Nederlandstalige kleinkunst

Uit reacties van het publiek door de jaren heen blijkt dat de kracht van Gloed schuilt in de vrolijke en tegelijkertijd intieme sfeer die zij – zonder veel opsmuk – weten te creëren. De liedjes van Gloed spreken tot de verbeelding; ze laten het publiek lachen, wegdromen en zorgen voor een feest der herkenning.

Bij een concert van Gloed kan het publiek rustig onderuit zitten, luisteren en genieten van mooie, poëtische teksten en meeslepende muziek. Balancerend tussen melancholie en kinderlijke speelsheid, ontroering en opperste vrolijkheid. Ingetogen tot zeer dynamisch. Met tussen de liedjes door ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied.

Gloed betekent sfeer en intimiteit en is dan ook uitermate geschikt voor koffie- huiskamer- en theaterconcerten. De groep is in 2005 ontstaan en verzorgt sindsdien concerten in kleine tot middelgrote theaters, in huiskamers en kerkjes, tijdens kunst en cultuur evenementen en literaire avonden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de "bestelknop"

Regina Albrink en .....

Klassiek
19 januari 2020 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Regina Albrink

REGINA ALBRINK behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne, studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië. Zo trad ze op in de serie ‘Jonge Nederlanders’ en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt. Regina speelde ook mee in talrijke theatervoorstellingen van Alexandra Radius. Samen met de acteur Klaas Hofstra geeft ze al 15 jaar theatervoorstellingen over componisten zoals Chopin en Liszt. Eind 2017 is de nieuwste productie Beethoven vs Beethoven in première gegaan.

Regina Albrink geeft al jaren een KERSTRECITAL in Het Concertgebouw Amsterdam. Ze begon hiermee in 1991. Het concert is steevast uitverkocht dankzij interesse vanuit heel de wereld. Haar recital van 2004 werd integraal uitgezonden op deradio en werd ook uitgebracht als cd. Dat van 2008 verscheen als dvd. Een Nederlandse recensent over haar kerstrecital 2018: “Topconcert, parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas, Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt”

Voorts is zij te beluisteren op een aantal cd’s, waaronder de veelgeprezen The Best of Gottschalk, Liszt The Legend, The Many Colors of Chopin en Beethoven 5 Sonatas.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de "bestelknop"

Natasa Grujic

Klassiek
16 februari 2020 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Natasa Grujic

Nataša Grujić (1989) is a Serbian violinist born in Belgrade. At the age of 14 she entered the Bachelor degree at the University of Belgrade. After finishing her bachelor and master degree in Belgrade, funded by the scholarship of the Serbian Government, “Young Talents” ,Nataša moved to the Netherlands (2009) and got a fellowship in the Master of Music Program at “Codarts” University in Rotterdam. Under the leadership of prof. Gordan Nikolić, Goran Gribajcević and prof. Mischa Furman she graduated her second master degree in 2010.During her student years as well as after graduation Nataša cooperated with the Nederlands Kamer Orkest as well as NedPHo (Netherlands Philharmonic Orchestra) playing all around Holland and enjoying many festivals including “Le Folle Journee” (2011 and 2012) in Nantes, France.

From 2010 she is a member of orchestra “Bandart” situated in Spain and led by Gordan Nikolić , where she found the magic of symphonic music in projects throughout Madrid, Valencia, Granada, Peralada, Alicante etc. In the summer 2012 she won a scholarship to attend “Holland music sessions”- young musicians in career making where she had various concerts and lessons with renowned artists. In 2013 Nataša joined the Classical Concert Chamber Orchestra (California USA) led by Ashot Tigranyan, later to become the concertmaster on many tours around Europe: Italy, United Kingdom, France, Spain, Scandinavia, Poland, Armenia etc. In 2015 Nataša joined a swedish chamber orchestra “Camerata Nordica” which further more brought wonderful cooperation with “Aurora Chamber Orchestra” as well as “Norbottens Kammarorkester”. In 2016 Nataša was invited to join “Double Sens” (France/Serbia), a chamber ensemble of a world renowned Serbian violinist Nemanja Radulović. They performed on many festivals around Europe. She is also a proud member of the “Mokum Symphony” (Amsterdam) whose message is to prioritize the musical expression, inspired by the old masters, led by the violinist and founder of the orchestra Joan Berkhemer.

Giving great importance to teaching Nataša had an opportunity to live in Portugal from 2012-2014 where she had a position of a violin docent at the Esproarte Escola Profissional de Arte de Mirandela. In August 2017. Nataša was invited to be a guest teacher at the “Festival International de Invierno” at the “Escuela Universitaria de Musica” in Montevideo/Uruguay, where she also gave masterclasses and concerts.

Living in The Netherlands she is currently giving lessons in Haarlem and Amsterdam.
Playing in orchestras, performing recitals or playing chamber music with her partner and pianist Daan Treur as well as with friends, Nataša uses all her time developing as an artist and has devoted herself to music making as the ultimate way of communicating with no boundaries, in this world with so many.


Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via de "bestelknop".

Meral Tombaz

Argentijnse en Turkse tango
15 maart 2020 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Meral Tombaz

Het Tombaz ensemble is in 1998 opgericht door het echtpaar Emirhan Tuğa en Meral Ari-Tuğa. Hun fascinatie voor de Argentijnse tango(dans) maakte hen nieuwsgierig naar de Turkse tango. Door te luisteren naar oude opnamen werden zij steeds gemotiveerder en stelden zij een repertoire samen dat zowel in Nederland als in Turkije enthousiast werd ontvangen. Sindsdien heeft het ensemble haar repertoire uitgebreid met tango’s, kanto’s, operettenummers uit het Istanbul en Turkse muziek van de dertiger jaren.

Tombaz heeft een divers repertoire met muziek uit het begin van de vorige eeuw. Muziek uit multicultureel Istanbul. Liedjes met een hoog theatraal gehalte, gemaakt in de periode van de vernieuwing, de republiek stichting van Turkije. Muziek die werd geschreven, gespeeld en gezongen door muzikanten met diverse culturele herkomst. Dit mozaïek van muzikale invloeden smelt samen in ons repertoire. Tombaz blaast nieuw leven in deze oude in vergetelheid geraakte muziek.

Tombaz speelt met haar multiculturele gezelschap van Turkse, Griekse, Roemeense en Nederlandse musici.
Zang: Meral Ari-Tuğa
Klarinet: Emirhan Tuğa
Viool: Stijn Schmeddes
Piano: Takis Grammatikopoulos
Contrabas: Gabriel Barbalau
Percussie: Alper Kekeç

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via de "bestelknop" en via de "bestelknop".