Concerten

TOONBEELD CONCERTEN

organiseert in het seizoen 2018-1019 een reeks concerten voor jong en oud. Deze concerten vinden plaats in theater Koningsduyn in Geesterhage aan de Geesterduinweg 3, 1902 CB te Castricum. De aanvangstijd is 15.00 uur.
Toegangsprijzen van de concerten zijn:


  €  15,50
cjp / 65+  €  13,50
kinderen  € 6,50
abonnement (4 concerten) €  52,50
abonnement (8 concerten) €  99,00


U kunt hier een of meer abonnementen reserveren. Dit abonnement ligt dan bij het eerste concert dat u bezoekt voor u klaar.

Folq-World

Wereldmuziek
16 september 2018 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Folq-World


Een muzikale wereldreis
Zondag 16 september opent het nieuwe seizoen van ‘Concert op zondag’ met het kwartet van Folq-World. Een betere opening kun je je eigenlijk niet wensen, want hun repertoire zal bij de meeste toehoorders herinneringen oproepen aan de vakantie; recent of al wat langer geleden. Eigentijds en klassieke folk De vier bandleden zijn meester op meerdere instrumenten. Zo is Paul Hondius bijvoorbeeld behalve zanger ook violist, fluitist, gitarist en altsaxofonist. En Jan Sijben speelt niet alleen tuba maar ook gitaar en darabukka. Die veelzijdigheid zorgt voor de authentieke klank van de muziek die ze spelen. Die varieert van Ierse liedjes, die je in menige Ierse kroeg kunt horen, tot de melancholische klanken van de Klezmermuziek, die onder andere in de straten van Odessa wordt gespeeld. En die muziek wordt weer afgewisseld met Argentijnse tango’s, Griekse liefdesliedjes, Franse musettes enz. De volksmuziek, die de professionals van Folq-World ten gehore brengen, is een ware schatkist van verschillende muzikale stijlen en ritmes, aparte toonsoorten en akkoorden, instrumenten en expressie van emoties. Dat belooft dus een hele plezierig middag te worden, die wie dat wil, kan afsluiten met napraten bij een drankje en een hapje in de gezellige foyer. Het concert begint om 15:00 in concertzaal ‘Konigsduyn’ van Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen (<12) € 6,50; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen. .

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via onderstaande "bestelknop"

Daisy Correia

Fado
21 oktober 2018 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Daisy Correia

Toonbeeld, Concert op Zondag
Concert Daisy Correia
Een uitzonderlijke fadozangeres
Fadista Daisy Correia was al eerder te gast in de reeks Concert op zondag. Bij dat eerdere optreden was het publiek niet alleen enorm verrast door haar prachtige stem maar ook door charmante manier waarop zij het verhaal rond de fado vertelde en haar liederen toelichtte.
Geheel eigen klankkleur
Daisy - half Portugees, half Nederlands – groeide tweetalig op en kwam herhaaldelijk in Portugal voor een bezoek aan haar familie van vaders kant. Dat bracht haar al vroeg in contact met de fado, de muziek die zo typerend is voor dat land. Dit levenslied, dat ooit ontstond in de armoedige kroegen van Lissabon, is intussen niet meer weg te denken uit de ‘wereldmuziek’. Het is een unieke mengeling van verdriet, weemoed en blijheid. Maar Correia, die is afgestudeerd als zangpedagoge, volgt alles behalve slaafs de geijkte paden. Zij weet met haar zang ook een geheel eigen accent aan de fado te geven.
Wat haar optreden nog versterkt is de begeleiding door Joeri de Graaf (klassieke gitaar) en António Costa (Portugese gitaar). Dit twaalfsnarige instrument, verwant aan de luit, wordt  niet voor niets ook wel de guitarra de fado genoemd. Die licht melancholische klank versterkt de emotionele lading van de fado eens te meer. Zo’n trio staat bij voorbaat voor een prachtige muziekmiddag.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via onderstaande "bestelknop"
Trio Trabant & het Karpaten Ensemble

Muziek uit Zuid - West Zigeiunië

25 november 2018 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag met Trio Trabant & het Karpaten Ensemble

Concert Trio Trabant & het Karpaten Ensemble

Het Trio, bestaande uit Hilde Kertész, Winfried Veenker en Frank de Jong, speelt muziek uit een gebied dat ooit Centraal Europa heette. Daar vond na de Eerste Wereldoorlog een politie-ke aardverschuiving plaats en ontstonden nieuwe staten. Het resultaat was een soort lappen-deken die onder de noemer Balkan werd gebracht. Na de Tweede Wereldoorlog werden de kaarten opnieuw geschud en werden alle bestaande regimes vervangen.

Eén geheel
De enige verbindende factor met het verleden bleef de volksmuziek. Per regio heeft die wel-iswaar een geheel eigen karakter, maar heeft ook veel gemeenschappelijke kenmerken qua klankkleur, ritmen en instrumentarium. Daarin onderscheidt ze zich duidelijk van de volks-muziek in West-Europa. Voor het gemak karakteriseert Trio Trabant het als muziek uit Zuid-West Zigeunië, waar voor de val van de muur de Trabant nog overal rondreed.

Muziek en dans
Het uitzonderlijke van dit concert zit ‘m niet alleen in de muziek maar ook in het gezamenlijk optreden met een deel van het Karpaten Ensemble. Dit laat de rijkdom zien van de volksdan-sen in Zuid-West Zigeunië, waarbij parendansen worden afgewisseld met stoere mannendan-sen. Daarbij worden ook de verschillen tussen de Hongaarse, Roemeense en de Zigeuner-dansen gedemonstreerd. Het zorgt voor een wervelend spektakel en maakt duidelijk dat dans en muziek uit genoemd gebied onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de "bestelknop"

La Capellaccia - 't stalleke van Bethlehem

16 december 2018 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag: La Capellaccia –’t stalleke van Bethlehem

Het zangkwartet brengt à capella een speciaal programma van kerstliederen. Tevens wordt gelegenheid geboden tot het meezingen van enkele liederen. Na afloop kunnen geïnteresseer-den in de foyer gratis een lezing over het kerststalletjes volgen aan de hand van interessant beeldmateriaal uit West- en Midden-Europa (collectie Peter van Trigt).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de "bestelknop"

RMR: Regina's Music Rally

20 januari 2019 14.30 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag: RMR: Regina's Music Rally

RMR: Regina’s Music Rally
Voor de derde achtereenvolgende keer opent Regina Albrink het nieuwe jaar met een concert van 3 x 30 minuten. Ze begint solo (klassiek piano) en brengt vervolgens, samen met andere musici, een bijzonder programma. Dat varieert van (licht) klassiek tot muziek met een lichte toets, die haar andere, minder bekende kant laat zien/horen.
Aanvang: 14:30 uur!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de "bestelknop"

Quintus van Amstel: Silent Magic (8+)

17 februari 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag: Quintus van Amstel met Silent Magic

Bij de ‘Paarse Goochelaar’ gaat alles anders dan je denkt. Met niets meer dan een oude gram-mofoon en de bijpassende muziek uit de jaren ‘20 wordt in de stijl van de stomme films een aanstekelijk humoristische voorstelling gegeven. Na afloop is er een extra (gratis) goochel-optreden in de foyer.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via de "bestelknop".

Unicorn

Irish folk and more
17 maart 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag: Unicorn

De vijfkoppige band uit de kop van Noord-Holland speelt voor ons op St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van de Ieren. Ierser kan het dus niet, maar toch beperkt Unicorn zich niet alleen tot de traditionele Ierse muziek. Bluegrass, zeemansmuziek en popballades komen ook aan bod. Dus niet alleen maar ‘jigs and reels’.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via de "bestelknop" en via de "bestelknop".

Noa Eyl en zijn zigeunertrio

Irish folk and more
14 april 2019 15.00 uur
Locatie: Theater Koningsduyn
Concert op zondag: Noa Eyl en zijn zigeunertrio

Klezmer-, Balkan- en zigeunermuziek zijn deels verwante genres die nooit vervelen. Kenmer-kend is voor die laatste categorie de cimbalom. Dat instrument werd ontwikkeld in het hart-land van de zigeunermuziek: Hongarije. Het zorgt voor een even melancholieke als exotische klank en met Eyl als ‘primas’ klinkt het helemaal geweldig.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) of via de "bestelknop" en via de "bestelknop" en via de "bestelknop".