Bugel

Bij Toonbeeld Castricum kun je op bugelles vanaf 7 jaar. Ook volwassenen zijn welkom. Het lestempo wordt afgestemd op de leerling.

Bugelles

Ontwikkel jouw muzikale talent tijdens de bugelles bij muziekschool Toonbeeld Castricum en leer de mooiste liedjes spelen! Het spelen van een bugel valt of staat bij een goede blaastechniek. Doordat je lippen tegen het mondstuk trillen, ontstaat er geluid. Verschillende toonhoogtes ontstaan, naast het variëren van de lipspanning, door het indrukken van ventielen. In de les leer je op speelse wijze je instrument te beheersen. Ben je al meer ervaren in het bespelen van de bugel of andere blaasinstrumenten? De inhoud van de les wordt op jouw eigen niveau afgestemd in overleg met de docent: Gerard G. Kleijn

Het instrument

Wil jij een bijzonder instrument leren bespelen? Kies dan voor de bugel! Dit blaasinstrument is zeer belangrijk in fanfare-orkesten, maar wordt ook vaak in een band of solo gespeeld. In een brassband heeft de bugel zelfs een bijzondere status, omdat er maar één bugel aan deelneemt. De bugel heeft een zachtere, warmere en rondere klank dan de trompet, wat het instrument heerlijk maakt om naar te luisteren. Ben je ook benieuwd naar deze mooie, warme klanken? Luister dan hier eens naar!

Notenleer

In de bugelles wordt ook aandacht besteed aan notenleer. Dit houdt in dat je, naast het leren bespelen van de bugel, ook gaat leren hoe je noten kan lezen en zo steeds beter van bladmuziek kan spelen. Ook bij de notenleer geldt dat bij je met elk niveau kan instromen, dit gaat altijd in overleg met de docent.

Samenspelen

Ben je al wat meer ervaren en lijkt het je leuk met andere instrumenten samen muziek te maken? Toonbeeld Castricum heeft leerlingen die op meerdere plaatsen in verschillende combinaties samenspelen. Dit kan bijvoorbeeld bij één van de bekende muziekverenigingen: Emergo (Castricum) en Excelsior (Limmen).

Cursusinformatie
Gerard G. Kleijn

Maandag

38

Aanmelden voor deze cursus!

Een toelichting op onze lesvormen en bijbehorende tarieven vind je op onze tarievenpagina

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd: