Grafiek

Vanaf 16 jaar

donderdag, 19.30 – 22.00 uur
Docent: Serge van Empelen 
8 lessen € 149,50 (excl. materiaal)
start: n.t.b.

Een van zijn favoriete uitingsvormen van de docent en beeldend kunstenaar Serge van Empelen is grafiek: “Ik heb een enorme passie voor een vers gedrukte ets op het dikke handgeschepte papier. De prachtige fijne lijntjes die getekend zijn met droge naald of via een aquatint, de verschillende grijswaarden die je in een aquatint kan creeëren. De afdruk van een uitgesneden lino, de uitstraling en het eigen karakter van deze technieken is niet te evenaren met welke andere techniek dan ook.” Deze cursus geeft inzicht in de grafische technieken. De cursist kan kiezen welke grafische technieken hij of zij wil gaan leren en bewerken. Etsen, linosnedes, zeefdrukken.

Etsen is een wereld op zich. Zovele verschillende technieken die je afzonderlijk kan gebruiken of kan combineren. In het atelier staan professionele etspersen en een grote veilige zuurbak met rand-afzuiging. Van het tekenen tot aan het uiteindelijk drukken van je etsplaat is een heel geduldig en precies werkje maar heeft iets magisch. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe het hele proces werkt en kun je uiteindelijk je eigen artistieke ets creëren en meerdere keren drukken.

Linodruk. Je leert de basis van het maken van een linoleumdruk en hoe je daarmee een meerkleurendruk kan maken. Zeefdrukken: Introductie in het zeefdrukken en het werken met sjablonen.

Drukken doe je met inkten. Voor iedere techniek heb je een andere nodig. Welke kies je waarvoor? Maar ook:  Wat zijn de verschillen tussen een diep-, vlak- en hoogdruk. Leer een van de of meerder technieken van grafiek in deze bevlogen lessen en verwonder je over de prachtige artistieke resultaten die de grafische technieken je kan bieden!