Ha(rmonie)-Fa(nfare)-Bra(ssband)

SAMENWERKING MET LOKALE MUZIEKVERENIGINGEN

Samenspelen kan ook bij een van de muziekverenigingen: Emergo (Castricum) en Excelsior (Limmen). Samenspelen in een orkest is ontzettend leuk en leerzaam: je leert naar elkaar luisteren, gelijk en zuiver spelen en treedt onder leiding van de dirigent op voor publiek.

Welke instrumenten?

In de orkesten van Emergo en Excelsior spelen: slagwerk, trompet, trombone, bastuba, contrabas, hoorn, saxofoon, klarinet, bugel, cornet, dwarsfluit, fagot en hobo.

HaFaBra-opleiding

Toonbeeld verzorgt voor beide verenigingen de HaFaBra-opleiding (Harmonie Fanfare Brassband). Je start met een starterscursus of -klas: een leuke manier om kennis te maken met de verschillende instrumenten. Heb je een instrument gekozen? Dan volgen de lessen, meestal eerst in duo of trio en daarna individueel. Waarschijnlijk kan je binnen een jaar al meedoen in een van de opleidingsorkesten van Emergo of Excelsior. Ben je meer gevorderd? Dan kan je bij een van de grote orkesten gaan spelen: de Fanfare, de Brassband, het Dagorkest of het Harmonieorkest.

Bij dit traject horen ook muziekexamens: onze docenten bereiden je helemaal voor om de examens A t/m D af te leggen. We volgen daarbij het Landelijk Raamleerplan.

Instrument in bruikleen

Ben je leerling van Emergo of Excelsior? Dan kun je gebruik maken van een instrument in bruikleen (als er tenminste eentje beschikbaar is). Zo hoef je niet meteen een duur instrument te kopen. Als je op enig moment nog wilt wisselen van instrument, is dat meestal ook geen probleem. Meer informatie vind je op www.emergo.org en www.excelsiorlimmen.nl

Muziekvereniging Emergo

(Klik op de afbeelding voor de site van Emergo)

Muziekvereniging Excelsior

(Klik op de afbeelding voor de site van Excelsior)

Voor leden van Emergo en Excelsior gelden voor het seizoen 2023 – 2024 de volgende tarieven:

CursusJeugd tot 21 jaarVolwassenen incl. BTW (vanaf 21 jaar)
38 lessen van 20 minuten€ 724,00€ 861,50
38 lessen van 25 minuten€ 878,00€ 919,50
19 lessen van 30 minuten€ 534,00€ 517,50
theorie-lessen A/B/C
incl. examens
€ 150,00€ 181,50