Keramisch vormen

KERAMIEK

Alle leeftijden

Docent: Ingrid Mol    (cursusnr: 80)
Dinsdag 19.30 - 22.00 uur
12 lessen € 248,00 excl. materiaal en stookkosten
start: 18 september 2018 en 15 januari 2019.

Klei is een geweldig materiaal om op een relatief goedkope manier een beeld te maken van een ‘edel materiaal’. Door klei te bakken en te glazuren krijgt het materiaal een eeuwigheidswaarde. Keramiek wordt vaak geassocieerd met schalen en vazen, dat je er ook (grote) beelden mee kunt maken, is minder bekend. Tijdens de lessen leer je hoe je kunt bouwen en modelleren met klei. Je leert te werken met platen, het opbouwen in ringen en massief te werken. Er worden lessen besteed aan glazuren waarin diverse technieken zoals, engobes, majolica en het inwrijven met oxides worden uitgeprobeerd en je leert zelf een simpel basisglazuur samen te stellen. Er kan een druk-mal worden gemaakt waardoor je beelden in oplage kunt maken. Naast de technieken zal er ingegaan worden op het ontwikkelen van een eigen beeldtaal, er wordt een verzameling aangelegd met beelden die je wel, of juist niet inspireren en er wordt een excursie georganiseerd.

Let op ! in tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er op dinsdag niet meer lesgegeven in pottenbakken( draaien)   

Inschrijven

KERAMIEK OP VRIJDAG: DRAAIEN OP DE DRAAISCHIJF

Alle leeftijden

Docent : Wilma Bosland    (cursusnr. 82)
10.00 - 15.30 uur (half uur lunchpauze)
5 lessen: € 260,50 excl. materiaal en stookkosten
11 jan, 15 feb, 8 maart, 12 april en 17 mei 2019

U gaat vijf vrijdagen intensief aan de slag om van klei kommen, vazen of andere vormen te leren draaien op een draaischijf. U werkt in een kleine groep (maximaal 12) waarin iedereen een eigen elektrische draaischijf tot zijn beschikking heeft. Er zijn echter ook schopschijven voor wie dat fijner vindt. De elektrische Roderveld Max draaischijf waarop met 60 kg klei kan worden gewerkt is een uitdaging voor de gevorderde deelnemer, maar ook handig voor lange mannen of vrouwen. Beginners leren het kneden van de klei, centreren en het maken van de basisvormen op de draaischijf. Ervaren deelnemers kunnen hun techniek verbeteren: groter of verfijnder draaien, experimenteren met verschillende kleisoorten, aandacht voor details als oren, tuiten en randen of het construeren van vrije beelden met gedraaide vormen. En natuurlijk is er aandacht voor het afwerken met engobes, Terra Sigillata, glazuren of andere manieren van decoreren. Ook als u deelneemt aan deze keramiekcursus kunt u voor gereduceerd tarief gebruik maken van het open atelier op dagen dat er in het lokaal geen lessen zijn.

Inschrijven

KERAMIEK OP ZATERDAG

Alle leeftijden

Docent : Wilma Bosland    (cursusnr. 81)
10.00 - 15.30 uur (half uur lunchpauze)
9 lessen: € 459,00 excl. materiaal en stookkosten
22 sep, 13 okt, 17 nov, 8 dec 2018 en 12 jan , 2 feb, 9 en 30 mrt, en 18 mei 2019

U gaat negen zaterdagen intensief aan de slag om van klei kommen, vazen of andere vormen te leren draaien op een draaischijf. U werkt in een kleine groep waarin iedereen een eigen elektrische draaischijf tot zijn beschikking heeft. Er zijn echter ook schopschijven voor wie dat fijner vindt. De elektrische Roderveld Max draaischijf waarop met 60 kg klei kan worden gewerkt is een uitdaging voor de gevorderde deelnemer, maar ook handig voor lange mannen of vrouwen. Beginners leren het kneden van de klei, centreren en het maken van de basisvormen op de draaischijf. Ervaren deelnemers kunnen hun techniek verbeteren: groter of verfijnder draaien, experimenteren met verschillende kleisoorten, aandacht voor details als oren, tuiten en randen of het construeren van vrije beelden met gedraaide vormen. En natuurlijk is er aandacht voor het afwerken met engobes, terra sigillata, glazuren of andere manieren van decoreren. Als u deelneemt aan de cursus keramiek op zaterdag kunt u voor gereduceerd tarief gebruik maken van het open atelier op dagen dat er in het lokaal geen lessen zijn. Als u op zoek bent naar een echte cursus draaien, is dit de beste keuze.

Inschrijven