Tekenen en Schilderen

Introductiecursus striptekenen

Volwassenen

Docent: Hanna Looye    (cursusnr. 112)
Woensdagavond 20.00-21.30 uur
4 lessen € 74,50
Start 6 maart 2019

Vier woensdagavonden waar u o.l.v. docent Hanna Looye de beginselen van het striptekenen leert. Natuurlijk zal er bij voldoende belangstelling een vervolg- verdiepingscursus worden aangeboden.
Één afbeelding kan een heel verhaal vertellen. Maar wil je een verhaal vertellen waarin tijd verstrijkt en meerdere dingen gebeuren dan kan je dit het beste doen met een reeks van afbeeldingen. In deze introductiecursus leer je hoe je met één of meer afbeeldingen een mop kan vertellen, een ervaring kan beschrijven of een verhaal kan laten zien.
Tijdens de cursus ontwerp je jouw eigen stripfiguur, verzin je een wereld en de avonturen die jouw stripfiguur hierin beleeft en teken je meerdere korte stripverhalen. We gaan in op hoe je een strip karakter ontwerpt, hoe je hem laat bewegen en verschillende emoties geeft. De achtergrond in de strip waarbij we kijken naar verschillende manieren waarop je de scene kan laten zien. Kaders en de hoeveelheid plaatjes die je nodig hebt om een verhaal te vertellen. En ten slotte de manier waarop jij jouw verhaal uitbeeld in tekst en afbeelding.

Inschrijven

SCHILDEREN

Volwassenen
Docent:Afke Spaargaren    (cursusnr. 73)
zaterdag 10.00-12.30 uur
26 lessen € 446,00 Materiaal € 51,50
start: 29 september 2018

Je tekent en schildert graag en je bent op zoek om je opgedane kennis te verbreden. Je werkt in je eigen tempo , liefst met persoonlijke begeleiding. Behalve van het kijken naar de kunstwerken uit de verschillende stromingen van de kunstgeschiedenis, waarmee we onze kennis zullen verrijken , leren we ook van de regelmatige nabesprekingen van elkaars werk aan het einde van de les. Je probeert eens een andere penseelvoering uit, of gaat naast kwasten ook werken met paletmessen of shapers. Zo verras je jezelf en kom je tot nieuwe inzichten en ontwikkel jouw eigen handschrift. We beginnen met een gemeenschappelijk thema als inspiratiebron, dit kan zowel naar de waarneming als met behulp van foto’s zijn. Gaandeweg kies je voor je eigen onderwerpen en krijgen je persoonlijke herinneringen hier ook de ruimte. Hedendaagse kunstenaar David Hockney zal tijdens het onderdeel portret en model ter sprake komen. We zullen met diverse schildersmaterialen werken zoals acryl- en olieverf. Ook bespreken en bezoeken we, in overleg, een actuele expositie.

Inschrijven

TEKENEN EN SCHILDEREN

Volwassenen
Docent: Betteke Akkerman    (cursusnr. 71)
Dinsdag 9.30-12.00 uur
28 lessen € 479,050 materiaal € 51,50
Start 25 september 2018

Schilderen met olieverf. De meeste bekende en meest gebruikte verfsoort is olieverf. Het is een langzaam drogende verf waardoor er op verschillende manieren geschilderd kan worden. Nat in nat, glacerend of met een paletmes. Je leert hoe je kleuren kunt mengen en hoe je ze helder kunt houden. Verder wordt alles behandeld wat nodig is voor het maken van een goed schilderij. Naast de kennis over techniek wordt er gewerkt aan de hand van thema’s. Een stilleven bijvoorbeeld, een landschap of een foto. Ook het werk van een kunstenaar of een actuele tentoonstelling kan aanleiding zijn voor het maken van een schilderij. Het is ook mogelijk om te werken met de nieuwe verfsoort Cobra van Talens. Deze heeft vergelijkbare eigenschappen als olieverf. Hoewel de begeleiding individueel is wordt er aan het eind van de les de werken samen bekeken en besproken.

Inschrijven

ETSEN

Volwassenen
Docent: Serge van Empelen     cursusnr: 60
donderdag 19.30 - 22.00 uur
8 lessen van 2,5 uur € 140,00 excl. materiaal.
start: september

De lessen bestaan uit veel praktische informatie over alle wetten en regels van het drukken en maken van een etsplaat. Er komt heel veel bij kijken om een uiteindelijk goede druk te kunnen maken. Ook laten we het artistieke proces van de ets voor de maker niet achterwege om te ontwikkelen en te experimenteren. Leer werken in droge naald, vernimous, vloeibare etsgronden en aquatinten.Een compleet abc voor het hele proces voor het maken van een uiteindelijke prachtige gedrukte ets. .

Inschrijven