Dwarsfluit

Bij Toonbeeld Castricum kun je op dwarsfluitles vanaf 7 jaar. Ook volwassenen zijn welkom. Het lestempo wordt afgestemd op de leerling.

Het instrument

De dwarsfluit is een blaasinstrument. Het is een metalen of zilveren buis met een mondstuk en gaten. De gaten worden gesloten met kleppen. Om geluid te produceren, blaas je over het mondstuk heen. Je kunt het vergelijken met het blazen op een flesje om een fluittoon te krijgen. Je blaast niet in het flesje maar tegen de rand: je lippen zorgen voor de juiste luchtstroom. Het is belangrijk dat je een gaaf gebit hebt. Op de dwarsfluit kunnen allerlei soorten muziek worden gespeeld: klassiek, volksmuziek, popmuziek en jazz. Wil je meer weten over de dwarsfluit? Bekijk dit filmpje dan eens.

De dwarsfluitles

Het instrument vraagt veel lucht, meer dan bij een blokfluit. Er wordt in de dwarsfluitles dan ook goed aandacht besteed aan je ademhaling en je houding.  Je armen moeten ook lang genoeg zijn om de fluit goed vast te kunnen houden. Als je nog iets te jong of te klein bent voor de dwarsfluit kun je beginnen op de dinofluit. Dit is een klein fluitje zonder kleppen. Deze fluit klinkt hoger dan de dwarsfluit, maar is veel makkelijker vast te houden. In de les werk je, naast ademhaling en houding, ook aan techniek, muzikale vorming en notenleer. Ben je al meer ervaren in het bespelen van de hoorn of een ander blaasinstrument? De inhoud van de les wordt op jouw niveau afgestemd in overleg met jouw docent: Anke Buringa.

Notenleer

In de hoornles wordt ook aandacht besteed aan notenleer. Dit houdt in dat je, naast het leren bespelen van het instrument, ook gaat leren hoe je noten kan lezen en zo steeds beter van bladmuziek kan spelen. Ook hier geldt dat op elk niveau kan worden ingehaakt, in overleg met de docent.

Cursusinformatie
Anke Buringa

Woensdag

38

Aanmelden voor deze cursus!

Een toelichting op onze lesvormen en bijbehorende tarieven vind je op onze tarievenpagina

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd: