Anke Buringa

Ik ben Anke Buringa-Lont, geboren in 1963 in Alkmaar. Ik ben dwarsfluitdocente bij de Muziek- en Dansschool Heiloo en hier in Castricum bij Toonbeeld. Verder ben ik uitvoerend musicus en moeder van drie zonen.

Toen ik 9 jaar was ben ik begonnen met dwarsfluit spelen, net als mijn oudere broer. Mijn andere broer speelde orgel, net als mijn moeder, en mijn zus speelde gitaar. Er werd thuis dus al veel samengespeeld! En dat is dan ook wat ik nu met lesgeven ook heel leuk vind om te doen: leerlingen koppelen zodat ze samen kunnen spelen. Bijvoorbeeld fluit met gitaar, fluit en harp, fluit met piano of een fluitkwartet. Helemaal leuk is het om dan een optreden te regelen op een mooie locatie, zoals een mooie boerderij in Egmond aan de Hoef.

Later heb ik in Alkmaar op de MPA (Muziek Pedagogische Akademie, hedendaags: het Conservatorium) het diploma Docerend Musicus behaald. Met dit eerste diploma in de broekzak ben ik daarna bij Jo Hagen in Rotterdam verder gaan studeren voor Uitvoerend Musicus.

Ik ben ook uitvoerend musicus en heb heel veel concerten gegeven met het Aiolos kwartet. Met dit fluitkwartet speel ik al sinds mijn opleiding aan het Conservatorium in dezelfde samenstelling. We zijn dus erg goed op elkaar ingespeeld, na 34 jaar samenspelen en optredens in Nederland en over de grenzen.

Daarnaast vorm ik een duo met pianist Bernard van den Boogaard. We spelen werken van Bach, Mozart, Griffes en J. Jongen en tango’s van Piazzolla. Heel inspirerend om te doen! Ook juist de afwisseling van zelf concerten geven en lesgeven is top!

Deze docent geeft de volgende lessen


 

1110

Dwarsfluit

38

Woensdag

Toonbeeld Geesterhage

Meer informatie