HB Atelier 9-13 jaar

Ben jij (vermoedelijk) hoogbegaafd en wil jij je creatieve talenten verder ontwikkelen en uitgedaagd worden op het gebied van kunst en wetenschap? Dan is het HB Atelier van Toonbeeld Castricum iets voor jou.

 

In het HB Atelier krijg je de kans om eens in de twee weken op dinsdag 2,5 uur lang creatief bezig te zijn met je hoofd, handen en hart. Tijdens de eerste twee lessen maak je kennis met de docent en de werkwijze, zodat je kunt beslissen of je de hele cursus wilt volgen. De docent houdt contact met ouders en geeft ook advies over het continueren van de lessen. 

 

Het HB Atelier is een plek waar je ‘peers’ kunt ontmoeten, maar waar je ook de ruimte krijgt om je eigen weg te volgen. Je mag er jezelf zijn, met alle vragen, ideeën en gevoeligheden die je hebt. Het atelier is geen reguliere les, maar een soort broedplaats, waar je leert denken en doen als een kunstenaar en multi-disciplinair werk maakt.
Je laat je inspireren door kunst en gaat vanuit verschillende perspectieven een eigen serieuze opdracht of onderzoeksvraag formuleren. Vervolgens ga je door middel van prototyping je eigen idee vormgeven. In dit proces wordt je deskundig begeleidt door STEAM-docent Marcel Fraij. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics.

 

Lijkt het je wat? Meld je dan aan voor het HB Atelier en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

 

Hoogbegaafde kinderen hebben alle ingrediënten in huis om zich te ontwikkelen tot getalenteerde en succesvolle kunstenaars. Door hun gevoeligheid, intensiteit en nieuwsgierigheid hebben zij een dieper begrip van de wereld om hen heen en kunnen zij emoties op een unieke en krachtige manier uitdrukken. Daarnaast zijn hoogbegaafde kinderen vaak op zoek naar betekenis en zijn zij innovatief van geest. Zij zijn autonoom en zelf-ontdekkend, waardoor zij de vrijheid hebben om hun eigen pad te volgen en nieuwe wegen te verkennen. Door hun enthousiasme voor hun passies en gedrevenheid om te creëren, kunnen zij kunst maken die inspireert en raakt. Met unieke talenten en karakteristieken kunnen zij de wereld verrijken met hun creatieve uitdrukkingen en innovatieve benaderingen. 

Cursusinformatie
Marcel Fraij

Dinsdag

10

Aanmelden voor deze cursus!

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht
HB Atelier 9-13 jaar € 175,00