Pottenbakken op zaterdag

Zaterdag

9

Altijd al iets met klei willen doen? Al jaren met keramiek bezig, maar nog nooit gedraaid? Of ben je al jaren aan het draaien, maar kom je niet verder? Dan is dit de cursus voor jou: lekker een hele dag met de handen in de klei zitten. Wat een lol om dat kopje te voorschijn te toveren waar je altijd al van droomde, of misschien zelfs een hele serie. Stap voor stap leer je tijdens deze intensieve workshop de weg die daartoe leidt.

Klei kneden in verschillende technieken, de klei centreren op de draaischijf en dan alle vaardigheden aanleren om de vormeloze massa tot een gewenste vorm te brengen. Dat kunnen kopjes zijn, maar ook vazen of andere vormen. Ter inspiratie bekijken we veel oude of hedendaagse keramiek.

Meer ervaren draaiers kunnen onder individuele begeleiding hun techniek verbeteren: groter, verfijnder of juist speelser draaien, series draaien of het eigen handschrift vinden?

Tijdens de cursus maken we het gedraaide werk ook af met verschillende decoratietechnieken: engobes en terra sigillata op ongebakken klei. En verder natuurlijk de glazuren of andere manieren van oppervlaktebewerkingen die zo kenmerkend zijn voor keramiek. Als cursist kun je tevens, tegen gereduceerd tarief, gebruik maken van het open atelier, om verder te oefenen met de vaardigheden die je leert in de cursus.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Pottenbakken € 501,50

Let op!

Dank voor uw aanmelding, wij gaan daar mee aan de slag. U ontvangt van ons nog een definitieve bevestiging  op het moment dat er voldoende deelnemers zijn om de cursus te starten.