Saxofoon

Marrich Noordmans

Woensdag

39

Marrich Noordmans geeft saxofoonles aan kinderen, jeugd en volwassenen op alle niveaus, van beginner tot gevorderd.

Als beginner leer je de basis van het saxofoonspel, zoals de juiste speelhouding, het blazen en het embouchure (dat betekent: hoe zet je het saxofoonmondstuk in je mond). Noten lezen leer je al doende en hoef je vooraf niet te kunnen. We beginnen met eenvoudige, maar leuke liedjes, veel daarvan met begeleidingsmuziek op CD. Als je na de zomer met de lessen begint, kun je een paar maanden later sinterklaasliedjes spelen — als je een beetje oefent tenminste, want dat hoort erbij.

In de regel zijn de eerste drie jaar saxofoonles niet gericht op een bepaalde muziekstijl, maar leer je de saxofoontechniek die nodig is voor alle soorten muziek: klassiek, pop en jazzliedjes. Daarbij komt aan bod: van blad spelen, op gehoor spelen en uit het hoofd spelen, improviseren (dat betekent zelf ter plekke verzinnen wat je speelt), samenspelen, ritmes, muziektheorie en een mooi geluid. Als je dat wilt, kun je je daarna specialiseren in een bepaalde stijl en bijvoorbeeld leren hoe je in een popband moet spelen, of hoe je solo’s speelt. Als je ambitieus bent, kan je zelf muzikant worden! De minimumleeftijd is ongeveer 9 jaar, in overleg vanaf 8 jaar. Je begint in de regel op een altsaxofoon. Gevorderden kunnen ook sopraan-, tenor- of baritonsax les krijgen.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Tarieven en lesvormen

Jeugd
Leerlingen krijgen de eerste drie jaar groepsles. Wij proberen groepjes te maken van twee of drie leerlingen die elk 20 minuten ‘inbrengen’. Vanaf het vierde jaar kan worden gekozen voor individuele les (25 minuten). Vanaf het 6e jaar kan worden gekozen voor les eens in de 14 dagen.

Volwassenen kunnen zich uitsluitend aanmelden voor een knipkaart. Uitgezonderd leerlingen van der plaatselijke muziekverenigingen. Deze krijgen op dezelfde wijze les als de jeugd.