Hubert-jan Horrocks

Ik ben Hubert-Jan, piano- en keyboarddocent bij Toonbeeld. Lesgeven doe ik met veel enthousiasme inmiddels al ruim twintig jaar. Alle leerlingen krijgen wekelijks individueel les. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht voor de muzikale ontwikkeling.
Naast reguliere lesmethodes die ik gebruik, is er veel ruimte voor eigen inbreng. We zoeken liedjes uit via YouTube, spelen met akkoorden en werken aan je techniek. Mede door m’n podiumervaring leer ik je alles wat je nodig hebt om met zelfvertrouwen muziek te maken.
Daarbij vind ik het heel leuk om gevarieerd lesmateriaal aan te bieden; popmuziek, klassiek, jazz, filmmuziek, liedbegeleiding in verschillende stijlen, harmonieleer. Alles komt voorbij op je eigen niveau. Mijn eerste optreden was als 11-jarige jongen op een jubileum van de buren in de bowling van Heiloo. Daarna is het eigenlijk nooit gestopt. Vanaf m’n 12e ben ik kinder- en jongerenkoren gaan begeleiden en als 17-jarige belandde ik in het evenementencircuit. Tegenwoordig ben ik actief in de theaterwereld en daar voel ik me als toetsenist echt thuis. Ik heb al vele Nederlandse artiesten mogen begeleiden en als vaste toetsenist van chansonnier Sjors van der Panne ga ik jaarlijks de Nederlandse theaterzalen langs. Daarnaast zit ik ook in het artistiek team van Theatergroep Horizon.
Leuk weetje: toen ik acht jaar oud was, startte ik met keyboardles bij Toonbeeld, toen nog in het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat. Na mijn opleiding Muziektechnologie voor instrumentalisten aan de HKU, keerde ik in 2006 terug als toetsendocent naar de plek waar het voor mij is begonnen. Ik leerde het dus écht om de hoek!

Wil je meer zien van Hubert-Jan als musicus? Kijk en luister dan even naar de opnames die op zijn website staan.

Deze docent geeft de volgende lessen


 

1140

Keyboard

38

Maandag, Dinsdag, Woensdag

Toonbeeld Geesterhage

Meer informatie